Kurv

10 myter om BDSM

Der findes mange myter om BDSM

... og du har sikkert hørt nogle af dem. BDSM er desværre forbundet med en hel del fordomme og tabuer.

Her har vi svaret på 10 af de mest udbredte myter om BDSM:

myter om BDSM

"Dem der dyrker BDSM, kan også godt lide smerte"

Nej - det er falsk! Men vi kan godt forstå, hvorfor mange tror det er tilfældet. Smerte er en af de helt store myter om BDSM - for smerten behøver slet ikke at være der. I dette univers er der utrolig mange redskaber (BDSM udstyr) og nogle af dem, ligner noget fra en seriemorders værelse, men det er meningen at de skal se sådan ud. Det er en del af legen og giver en mere rå og mystisk stemning. (Forestil dig at disse redskaber havde en lyserød plys overflade - det ville jo være helt forkert 🙂 )

Det handler om at bruge redskaberne rigtigt, hensigtsmæssigt og fornuftigt. Selvfølgelig kan en pisk gøre ondt, men en kuglepen kan også få dig indlagt på hospitalet. Det handler om, at vide hvad man laver og tilpasse legetøjet og redskaberne til sig selv og sin partner. Spanking gør ikke nødvendigvis ondt - det kommer helt an på hvordan du ønsker det.

Det er bestemt ikke alle der leger med BDSM der er til smerte, men nogle er.

"BDSM er farligt"!

Vidste du at sikkerhed og samtykke er nogle af nøgleordene i BDSM? Når man dyrker BDSM, så er kommunikation altafgørende og det er IKKE farligt, hvis man ved hvad man laver. Dyrker man korrekt BDSM, så har man eksempelvis snakket om grænser, nødvendige teknikker, sundhed og eventuelle skavanker og har en respektfuld og sikkerhedsmæssig tilgang til sin partner.

"Man er psykisk syg, når man dyrker BDSM"

Ofte er det uvidende og fordomsfulde mennesker, der fejlagtigt tror at det forholder sig sådan. At man er psykisk syg, når man leger inden for "det sorte univers", er en af de større myter om BDSM.

Faktisk er der lavet flere undersøgelser, der viser at BDSM-udøvere, har et sundere mentalt helbred end mennesker der ikke dyrker BDSM (ja tænk en gang). Der forefindes heller ikke noget videnskabeligt bevis for, at BDSM-udøvere er mere psykisk skadet end ikke-BDSM-udøvere.

Faktisk kan BDSM være med til at lindre depression, stress og tilføje mere åbenhed og sammenhold til parholdet. Det kan for mange, være en form for trance og have en positiv psykologisk effekt.

"Submissive skal finde sig i alt, og den Dominante er en egocentreret sadist"

Absolut forkert! Når BDSM er gjort rigtigt, så er der INGEN der tvinges til noget som helst, hvis man ikke har lyst. Så er det misbrug og ikke længere BDSM.

Inden legen går i gang, har man aftalt spillereglerne og spillerummet, så selvom det fra den udefrastående godt kan se voldsomt ud - så er det ikke sådan virkeligheden er. Den submissive ØNSKER at få ordre og ønsker at please den Dominante, men samtidig få den nydelse og tilfredsstillelse hun eller han ønsker. Den Dominerende styrer legen og aktiviteten med henblik på fælles nydelse og skal ALTID respektere, lytte og imødekomme den submissives ønsker og grænser.

"Det er det samme som Fifty Shades of Grey"

Nej, bestemt ikke. Fifty Shades of Grey, har taget det meste af verdenen med storm og bragt nysgerrige ind i universet. Desværre er Hr. Christian Grey ikke den person man skal lære efter. Han er manipulerende, meget jaloux og kontrollerende. Derudover har han også stalker-tendenser og glemmer desværre at få sin submissives accept - hvilket er noget af det absolut vigtigste i BDSM.

"Mænd er Dominante og kvinder er submissive"

Rollerne i BDSM er ikke fastlagt til hvilket køn du er. Både mænd og kvinder kan være Dominante eller submissive, der er ingen regler for at du "skal" være noget. Det er helt op til dig selv.  Kvinder kan sagtens være Dominante og mænd kan godt være submissive. Det eneste det kommer an på, er dine egne præferencer - og ikke dit køn.

Faktisk behøver du ikke vælge. Hvis du har det bedst med at være begge dele på forskellige dage, eller sammen med andre partnere - så er du en Switch.

"BDSM er overfald og misbrug af magt"

Samtykke, enighed og forståelse. I BDSM er samtykke uundværligt! ALLE ved hvad der kommer til at foregå og hvad man har sagt ja til. Inden man leger sammen og skaber en seance, så har man talt sammen, forhandlet og kommunikeret ønsker, fantasier og grænser. Når legen er i gang, kan den altid stoppes med et safeword, hvis man føler der er noget der er forkert eller skal ændres.

Det gør man nok ikke med en rigtig voldtægtsmand, vel?

"Man har haft en elendig opvækst, hvis man er til BDSM"

Dette punkt, er en af de største myter om BDSM. Mennesker der er til BDSM, kommer fra alle samfundslag og har også haft en dejlig opvækst. Har man været misbrugt som barn eller haft en hård opvækst, er det ikke ensbetydende med at du styrer hen i mod BDSM. Absolut ikke!

BDSM-udøvere, kan være din datters pædagog, bankrådgiver eller postmanden. De kan sagtens have haft en normal barndom. Der er intet bevis for, at en dårlig barndom bliver til en BDSM-kærlighed som voksen. Mennesker er forskellige og alle har deres seksuelle præferencer.

"Det handler kun om sex"

Ikke nødvendigvis. BDSM er et kæmpe stort emne og ikke alle dyrker BDSM kun for "sexens skyld". Mange elsker det mentale spil, der kan opstå imellem den Dominante og submissive og bruger det også i hverdagen - uden at det behøver at resultere i sex. BDSM bliver ofte en del af en og ens livsstil - uden at man tænker over det.

Eksempelvis er det en Domiants (læs: gentleman) pligt, at sørge for at den submissive har det godt. Hun skal have det hun har brug for og er hendes snørebånd gået op, kan han godt bøje sig ned for at binde det. Det kan også være i forbindelse med Pet Play (endnu en gren i "BDSM-træet"), hvor man nusser bag øret eller putter sig ind til sin ejer i sofaen.

BDSM behøver heller ikke være en del af hverdagen, men kun noget der finder sted i soveværelset om aftenen. Det kan sagtens være, at den stille kvinde forvandler sig til en ordregivende Domina og "direktør-manden" bliver en lydig underdanig.

Det er op til hvert par, hvordan man bruger BDSM i sit liv - med eller uden sex.

"Så skal man lave lak, latex eller læder undertøj"

Ja, hvis du synes. Du kan også sagtens dyrke BDSM i dine sloggi-trusser eller komplet nøgen. Der er ingen regler for påklædning, men ofte bliver det såkaldte "fetish-tøj" opfattet som et "must". Som ofte giver fetish-tøjet et anderledes og meget råt udtryk, hvilket de fleste gerne vil have frem. Det kan også være de elsker fornemmelsen af materialet i mod huden, men det er helt op til dig.