Kurv

Korrekt BDSM vs. Fifty Shades of Grey

Mange af os har set filmen Fifty Shades of Grey eller læst bøgerne og det er fedt at BDSM er kommet lidt i fokus. Mange har taget universet fra historien til sig, og taget noget af det med ind i soveværelset. Sexlivet er blevet mere eksperimenterende og man har fået øjnene op for andet end "lillemor-aften" og lørdags-sex.

Er man ny inden for BDSM, så kan Fifty Shades of Grey være ret overvældende. Mange debatter har kørt på forskellen mellem Fifty Shades of Grey og hvad der er korrekt BDSM. Vi forstår udemærket hvis nybegynderen er blevet forvirret over historien og samtidig har læst en lille smule om BDSM - for historien omhandler mange af BDSM-elementerne. Vil du have helt styr på hvad BDSM er inden du læser videre, så læs med her i "Hvad er BDSM"?

Herunder har vi skrevet nogle af de punkter, som er vigtige i korrekt BDSM: 

Folk der er til BDSM behøver ikke være skadet...

... forstyrret eller mentalt syge. Det kan være din tandlæge, din bankrådgiver eller sågar din nabo. Det kan sagtens være ganske almindelige mennesker, med en normal barndom og et liv uden mishandling.

Vi er alle sammen forskellige og vi behøver nødvendigvis ikke tænde på det samme.  

Seancen starter meget før end du tror...

...da man skal have aftalt spillereglerne inden. For at få en god oplevelse med BDSM, er man nødt til at lave nogle fælles regler. Hvad vil man gerne vil opnå og prøve at finde en fælles fantasi, som man gerne vil udleve. Det vigtigste er, at være åbne og ærlige.

Bryder du spillereglerne, bryder du også din partners tillid. Det kan i værste fald ødelægge forholdet, men også din rolle som ægte Dominant.

Find dit safeword

Når I kaster jer ud i BDSM, så brug et safeword.

Hvis I er et fast par, kan det med tiden blive overflødigt at bruge et safeword, da man kender hinanden fra inderst til yderst. Men brug det i starten. Det kan være altafgørende for en god eller en rigtig dårlig oplevelse.

BDSM er ikke en spontan handling

Det kræver forberedelse og planlægning. Sikkerheden skal være i top - hver gang. Er dit legetøj forsvarligt at bruge? Er der noget der skal strammes til, udskiftes, laves eller smides ud?

Planlæg din seance udfra jeres samtaler om jeres fantasier og lyster og find de ting du skal bruge.

Spontanitet og korrekt BDSM er sjælendt en god kombination. Sørg altid for at have tiden til det.

Aftercare

Kærlig omsorg, tryghed og kommunikation efter en seance er yderst vigtigt for mange submissive. Nogle Dominante har også brug for det! Det er vigtigt at tjekke hinanden og snakke sammen efterfølgende.

BDSM kan være rigtig udfordrende både fysisk og psykisk. Kæl, nus, kys og bekræft hinanden. Tal åbent og ærligt i en god tone om seancen. Hvad var godt? Hvad kunne gøres bedre?

Hvis din partner har brug for aftercare, så er der absolut ingen undskyldning for at lade være!

Korrekt BDSM er meget anderledes end de fleste går og tror

Desværre er BDSM-miljøet ofte udsat for en del fordomme. Faktisk har langt de fleste af os prøvet BDSM - uden at vide det. Der skal egentlig ikke mere til, end et blindfold eller et sæt plys-håndjern, før det går under kategorien BDSM.

Man behøver ikke eje en pisk og man behøver heller ikke tænde på smerte. Der er heller ingen krav om latex, lak og læder - hvis du kan lide bomuld og blonder, så er det helt okay.

Der er overvågning i klubberne - for en sikkerheds skyld

Mange swingerklubber har overvågning ved riggerpladser og i de såkaldte "S/M-rum". De gør det ikke fordi de skal have noget frækt at kigge på, men de gør det for din sikkerheds skyld.

Desværre er det ikke alle der overholder et safeword og det er rart at få hurtigt hjælp, hvis noget skulle gå galt under en bondage-seance. Bare tag det roligt - de sidder ikke og kigger hele tiden, men hører de lyde der kunne indikere at noget er galt, vil de reagere.

Sikkerhed er en af grundsøjlerne i korrekt BDSM.

En pisk, er ikke bare en pisk

Der findes utrolig mange forskellige slags, som så også føles forskellige.

Nogle piske er gode til at varme ballerne op med og gør ikke ondt. Andre piske går ind og påfører varme til musklerne, som også giver højere smerte. Der findes også piske der virkelig kan gøre ondt og efterlade sår eller brændmærker. En pisk skal derfor købes til et bestemt formål og man skal lære at bruge den korrekt.

Sørg altid for at den der giver piskene, også kan finde ud af det - specielt med de piske, som kræver stor øvelse og præcision. 

Man kan ALTID sige nej!

Du har altid muligheden for at stoppe legen. Bliver man tvunget til sex, så er det misbrug og voldtægt! Det har intet med BDSM at gøre.

Nogle BDSM-seancer, kan godt ligne en voldtægt for folk der ser det udefra - men det er en aftalt leg! Alle parter er med på den.

Du skal ikke gøre noget, som du føler dig presset til. Sex skal være sjovt, lækkert og godt for alle parter.

Det er ikke nødvendigt at have en såkaldt BDSM-kontrakt

Nogle har en kontrakt på hinanden. I kontrakten står der punkter, som hver især skal overholde og hvilke regler der gælder i forholdet. Nogle bruger kontrakten som retningslinier, mens andre følger den til punkt og prikke hver eneste dag.

En BDSM-kontrakt kan blandt andet indeholde punkter og regler for beklædning, opførsel, diæt og diverse tilladelser. Du kan lave dine helt egne punkter og regler og bestemmer selv hvor "streng" den skal være. Men som sagt - det er ikke noget krav.

Tro ikke at Fifty Shades of Grey er den rigtige måde at udføre BDSM på

Filmen og bøgerne er fiktion og bygger på BDSM, men der er rigtig mange regler der ikke overholdes. Fifty Shades of Grey er mere en fantasi og ikke virkelighed.

Taler du om filmen eller bøgerne med folk der dyrker BDSM, vil du også hurtigt få at vide, at den måde det foregår på i filmen - ikke er korrekt BDSM.

Før du kaster dig ud i BDSM, så gør dig selv og din partner en tjeneste og undersøg emnet først

Hvilke ting findes der? Hvordan bruges de? og hvad skal jeg være opmærksom på? Måske lærer du nogle nye ord og finder nogle gode tips og tricks til begyndere.

Del meget gerne din viden med din partner. Det kan være en god indledning til at lave jeres spilleregler og lære din partner at kende på en hel ny måde.

BDSM behøver ikke involvere smerte...

... og ikke alle der er til BDSM nyder den søde smerte, der kan være forbundet med det. Hvis ikke man er til smerte, så skal man ikke bruge det i sin leg. Punktum.

Dette univers er kæmpe stort og man kan være Dominant på mange måder, uden at bruge smerte.

korrekt bdsm

Du har aldrig talt så meget om sex!

Korrekt BDSM kræver kommunikation - og masser af det! Tal om jeres fantasier, hvad der føles godt og hvad I kunne tænke jer at prøve. Husk også at fortælle hvor jeres grænser går. Det er lige så vigtigt at fortælle de gode ting i oplever sammen, som det er at fortælle de om mindre gode.

Var der noget der kunne gøres bedre? Måske ideen er god, men den skal måske bare videreudvikles?

Selvom du måske finder noget indlysende og har givet små hints, så sig det alligevel. Din partner er desværre ikke tankelæser.

Find din information om BDSM fra flere kilder

Der findes utrolig mange debatter, forums, klubber og information om BDSM-miljøet derude. For at få en bedre forståelse, er du nødt til at samle din information fra flere kilder.

Det ville være ærgeligt, hvis du som ny Dominant, baserer hele din viden fra en der "kalder sig" Dominant, men faktisk bare er ude på et egotrip og ikke kender retningslinierne.

Tal også med andre submissive, for at få deres indblik og tips.

Det er ikke alle steder på kroppen der kan tåle pisk

Pisk og smæk kan gøre skade! Vores indre organer kan være udsat, hvis du slår de forkerte steder. Hold dig i stedet til de bløde steder på kroppen - i hvert fald til at starte med.

Når du har haft pisken i hånden flere gange og du føler dig klar, kan du avancere din slagteknik, redskaber og viden.

Kend dit legetøj og redskaber

Forud for præmieren for et teaterstykke, bliver alt udstyret, kostumerne, mikrofonerne og kulisserne tjekket igennem. Derved undgås den akavede stemning på scenen, hvis noget af det ikke virker. Det samme gør sig gældende med dit udstyr, lejetøj og beklædning i soveværelset.

Sørg for at du kender dine fikseringsredskaber, alle knapperne på vibratoren og ved hvordan man bruger de forskellige ting korrekt.

Man behøver ikke udelukkende at være dominant eller submissiv

Du kan sagtens skifte rolle i en anden seance, eller med en anden partner. Nogle føler sig mest tilpas i rollen som Dominant, mens andre har det bedst som submissiv. Man lærer sig selv godt at kende og finder den rolle, der passer en bedst.

Andre BDSM-udøvere kan være tiltrukket af begge roller og kaldes en "switch". Det betyder, at du tænder på at være i både den Dominante rolle, såvel som den submissive.