Kurv

SSC og RACK – Hvad betyder det?

Måske er du stødt på SSC og RACK i din søgning på BDSM. Du højst sandsynligt hørt flere tale om SSC, end du har hørt om RACK. Fælles for dem begge er, at disse to ting er mantraer eller forholdsregler, der skal tages når man leger.  

I vores optik er SSC et rigtig godt udgangspunkt - specielt til begyndere, der ikke er så hardcore i deres leg (endnu). Se hvad SSC og RACK betyder herunder:

SSC - Safe, Sane and Consensual

Safe - betyder at du skal lege sikkert. Leger man med BDSM, er du nødt til at forholde dig til sikkerheden. Det er måske lidt selvmodsigende, da BDSM mange gange kan give nogle klask og knubs, men du skal vide hvad du laver, ikke bruge slidt og usikkert legetøj/redskaber. Leg skal være sjovt og ikke gøre udnødig skade, hverken fysisk eller psykisk. Sikkerheden skal være i top.

Sane - betyder, at du skal være klar i hovedet og i en stabil tilstand. En fantasi eller leg, der løber løbsk, kan pludselig gå hen og blive meget farlig, hvis ikke man kan styre sig. Leg heller aldrig, hvis du er vred på din partner, alt for stresset eller har for meget i hovedet. Du skal kunne være psykisk til stede under hele seancen og kunne tage din partners behov, grænser og ønsker ind i ligningen.

Consensual - betyder at alle deltagende i legen, skal være enige om hvad der skal foregå. Det skal også være muligt at kunne sige til og fra, under leg. Consensual-delen er den del af mantraet, der sørger for at grænser ikke bliver uønsket misbrugt. Der skal simpelhen være enighed - er der ikke det, kan det hurtigt blive et overgreb, udnyttelse og misbrug. Det er i hvert fald IKKE BDSM.

RACK - Risk Aware Consensual Kink

Risk Aware - betyder at alle deltagende er indforstået med, at der er en risiko ved den givne aktivitet. Mange gange bliver dette punkt sammenlignet med faldskærmsudspring eller bungeejump, da man ved det er farligt og er klar over risikoen, men man vil godt alligevel. Man skal være klar over den potentielle fysiske eller psykiske risiko BDSM kan medføre.

Consensual - betyder det samme som under SSC. Det er yderst vigtigt at være enige og "forhandle" spillereglerne inden man går i gang. Det skulle nødig gå hen og blive en grim og ulovlig affære.

Kink - er de ting "du er til". Det kunne være bondage, fire-play, smæk, rollespil, knife-play og så videre - der er frit valg på "BDSM-hylden" af kinks. Du og din partner er klar over hinandens kinks og hvilke kinks der skal indgå i jeres leg.

Hvilken en passer bedst på dig?

Der findes flere mantraer som SSC og RACK, men disse to er de mest almindelige herhjemme. Nogle omtaler dem, som en "slags lov", der skal overholdes i forbindelse med BDSM - og i vores optik er der lidt om snakken. SSC og RACK er super gode, hvis du ønsker at være på "den sikre side" og få en god oplevelse med BDSM.

SSC egner sig vældig godt til begyndere og her er det især "Safe"-delen, vi tænker på. Alle skal jo starte et sted og eksperimentere, lære sine redskaber og kroppen at kende og gøre sig bekendt med teknikker. Her er det vigtigt, at man lærer vigtigheden i sikkerheden og hvordan man bruger diverse ting korrekt.

Når man har godt styr på sikkerheden omkring BDSM, så ville det naturlige skridt være: - at avancere. Måske får du lyst til at lege med kvælning, knife-play eller noget andet i den mere hardcore ende. Her kommer "Risk Aware" fra RACK ind i billedet. I de mere hardcore lege, kan der også være en langt større risiko involveret. "Risk Aware" er det punkt, der husker jer på, at der altså kan være en fare ved at lege disse lege. SELVFØLGELIG må I gerne lege - så længe I er klar over, at der kan være en risiko forbundet med det.

Om du vælger SSC eller RACK er fuldstændig ligemeget. Det er 100% din egen mavefornemmelse der skal bestemme for dig. Den ene er ikke mere rigtig end den anden. Men fælles for SSC og RACK er, at der SKAL være enighed omkring det der skal foregå. Kommunikation og samtale er alfa og omega i BDSM og bliver det ikke overholdt, kan det hurtigt gå hen og blive bund-ulovligt og altødelæggende.

SSC og RACK, er kun lavet for at beskytte. Det er nogle fantastiske guidelines og en god måde at blive klogere på. Er du i klubmiljøet og søger en BDSM-partner, er det altid en god ide at kigge efter, om en eventuel partner overholder SSC eller RACK, når han eller hun leger med andre.

Ønsker du at introducere din partner til BDSM?

Få vores trin-for-trin guide, når du tilmelder dig Baglokalet - Det koster kun din mailadresse 🙂

Bare rolig - Vi spammer dig ikke, selvom det lyder frækt 🙂