Kurv

Hvordan er man en god submissiv?

En god submissiv - Kan man lære det?

Det er ikke altid let at være en god submissiv. For nogle ligger det ganske naturligt, for andre kræver det lidt mere tilvænning.

Inden for BDSM er der mange “roller” man kan spille – og i dette indlæg vil vi se nærmere på rollen som den submissive.

Vi kommer blandt andet ind på:

  1. Hvad betyder det at være submissiv?
  2. Hvordan bliver jeg en bedre submissiv?
  3. Kommer jeg til skade?
  4. Skal jeg adlyde ALT som den Dominante siger jeg skal?

En submissiv er den underdanige i legen. Det kan både være en mand eller en kvinde, men i dette indlæg vil vi (for forståelsens skyld) benytte en kvinde, som den submissive.

Hvad er en submissiv?

En submissiv er den underdanige i BDSM. Det er hende som "det går ud over" når der leges og hende der eksempelvis modtager orderer, bliver spanket eller strafftet.

Sådan ser det i hvert ud, hvis man ser det hele udefra.

Sandheden er, at hun elsker at lade sig dominere. Hun ønsker at please hendes Dominante og lægger al kontrol over til ham. At være den underdanige er et ønske man selv har - eller en præference, så at sige.

Nogle beskriver den submissive rolle, som en befrielse. Et slags frikvarter for hjernen, fordi der er en anden der har fuld kontrol over aktiviteten, stillingen og hvor meget nydelse man får.

Submissive titler

BDSM er et kæmpe emne og derfor er der også mange slags submissive. Hvilken titel man har i sin submissive rolle, siger meget om ens adfærd. De titler du ofte støder på er:

  1. "tøs", som er den mere flabede submissive, kan godt kan svare igen og være en større udfordring for den Dominante.
  2. "slave" er en underdanig, som gør hvad som helst for den Dominante.
  3. "submissiv" er den helt klassiske underdanige. Man kender sin plads og udfordrer ikke og det har man det godt med.

Den submissive er respekteret

Ser man BDSM udefra, så ligner det at den stakkels submissive bliver udsat for alverdens grusomheder. Måske endda mod sin vilje. Sådan forholder det sig dog ikke.

I BDSM er det alfa og omega at man har kommunikationen på plads og man har talt om, hvad man ønsker at prøve, hvor ens grænser er og hvad man tænder på. Alt dette skal den Dominante informeres grundigt om, før han kan opsætte en lækker seance for jer begge. Det er isært en kæmpe oplevelse for jer begge, hvis i begge er nye til BDSM.

Den Dominante ønsker at sætte gode seancer op for jer begge og den eneste måde det kan gøres på - er via kommunikation.

Han har pligt til at respektere dine grænser og på baggrund af den viden han har om dig, kan han sammensætte noget helt fantastisk.

Som en tur i teateret

Lad os komme med et eksempel:

Forud for alle vellykkede teaterstykker (lad os tage Rødhætte og Ulven, som et eksempel). Så HAR de styr på kulisserne, der ER styr på kurven, den røde kappe og ulvekostumet. Der er også styr replikkerne og hvordan de skal bruge deres krop og kropssprog. Der er styr på det HELE, inden de inviterer publikum ind. (Dermed ikke sagt at du og din Dominante skal tage entre selvfølgelig 🙂  ).

Men at skabe en sikker, tillidsfuld og lækker seance, kræver faktisk det samme. Planlægning, kommunikation og tillid til sin "medskuespiller".

En god submissiv, spiller sin rolle

Har I aftalt jeres regler, grænser og talt om jeres ønsker og behov – og stoler du på din Dominante – så kan I begynde legen. Hvis du vil være en god submissiv, så bliv i den submissive rolle. Med det menes der, at du skal ikke udfordre ham (med mindre I har aftalt det altså 🙂 ).

Du skal udføre dine ordrer, du skal sige: “Ja, Hr.”, hvis han beder om det. Du skal ligge dig i den stilling han ønsker og adlyde hans befalinger.

Som en god submissiv er man nødt til, at have tillid til at den Dominante ikke bryder grænserne, og gør noget du ikke vil bryde dig om.

Det er derfor det er så vigtigt, at tale sammen, inden man kaster sig ud i noget. Det ville eksempelvis også være totalt malplaceret, hvis Rødhætte begyndte at spille Askepot, midt i forestillingen. Det vil gøre Ulven utrolig forvirret og ændre hele forestillingen.

Så derfor...

For at være en god submissiv og spille din rolle - så skal man adlyde og spille efter de regler I sammen har sat op forinden.

Det kan godt virke ret hårdt, men det sender rigtige dårlige signaler til din Dominante, hvis du under seancen udfordrer ham og ikke spiller din rolle. Det gør det ufattelig svært for ham (især hvis han også er ny), at spille sin Dominante rolle. Han bliver meget usikker på sig selv.

Du skal have kommunikeret alle dine ønsker ud til ham inden seancen og du skal være sikker på, at han har forstået hvad du ikke vil være med til, og hvor din grænse går.

Det er ikke altid let at være submissiv – og det er ikke alle der kan slippe kontrollen og give sig 100% hen til et andet menneske.

Hvis du selv mener, at du ikke er 100% klar til at give dig helt hen og adlyde, så snak sammen om det inden. Måske kan I aftale at du er lidt "uopdragen" i legen til at starte med, indtil du finder dig bedre tilpas i din submissive rolle.

Må den submissive komme med ændringer?

Efter seancen er det en utrolig god ide at reflektere. De fleste nyder at ligge sammen og måske dele de ting, de fandt ekstra ophidsende under seancen. Det er her I kan give hinanden feedback og yde aftercare. Måske skal han næste gang stramme manchetterne lidt mere, måske ønsker du at han bruger mere dirty-talk.

Husk også at fortæl ham, om det han var rigtig god til. “Wow en fed følelse det gav, da du tog mig bagfra og hev mig i håret”, eller “din tunge var dejlig våd og legende”. Det styrker også hans selvtillid og han har lyst til at gøre det igen. Jo mere selvtillid en Dominant har, jo federe bliver seancerne også.

 

Lyt også til episoden i podcasten: