Vi gi'r altid GRATIS fragt

 

Kurv

Aftercare i BDSM

Aftercare kan være mange ting, men hovedsageligt er det de ting eller aktiviteter, som du har brug for, når legen eller seancen er slut.

I dette indlæg vil vi komme nærmere ind på:

  • Hvorfor er aftercare vigtigt?
  • Subdrop og topdrops
  • Et eksempel fra det virkelig liv
  • Hvad sker der i kroppen?
  • Ideer til hvad man kan gøre
aftercare

Hvorfor kan der være brug for aftercare?

De fleste BDSM lege, kan være hårde - og både fysisk og psykisk krævende. Mange BDSM lege kommer fra fantasien, lysterne og begæret. Måske tænder du voldsomt på at blive kidnappet, spanket eller blive udnyttet. Det kan være hårdt for kroppen, men i særdeleshed også for psyken - for det er jo ikke en "hverdags-oplevelse" - og er sådanne ting ikke aftalt på forhånd, så ville det højst sandsynligt være traumatiserende for de langt fleste mennesker.

Men nu er det heldigvis "bare" en leg, og alle er indforstået med hvordan legen kommer til at forløbe. Men tænker vi også over, hvad der kommer bagefter? Altså når legen er slut?

Hjernen kan blive forvirret og kroppen kan opføre sig anderledes, når legen er slut. Vores grænser er måske blevet udfordret og måske har vi ydmygende, smertefulde og grove aspsekter med i legen. Der suser dopamin, hormoner og adrenalin rundt i kroppen, når vi leger med BDSM og når legen eller seancen slutter, kan det give et subdrop eller topdrop. Både submissive og Domiante kan opleve et drop - det kaldes: subdrop for de submissive, og topdrop for de Dominante.

Læs eventuelt også indlægget: Hvad sker der i hjernen under BDSM?

Hvad er subdrop og topdrop?

Når man leger med BDSM, så bliver der sendt en masse lykkestoffer ud i kroppen. De "fortæller" hjernen, at den skal sende smertelindrende og "gode følelser og fornemmelser" ud i kroppens system. På den måde, er det muligt at nyde en god seance, selvom der faktisk bliver leget med smerte eller andre normale ubehageligheder. Det virker måske underligt, men det er helt naturligt og er indbygget i os alle. Det er muligt at opnå en rus, som ofte omtales som subspace. I denne tilstand, kan man opnå en utrolig lykkefølelse - nærmest som at være høj på stoffer.

Hvad sker der så når legen er slut?

Efter endt leg, så udskiller kroppen ikke så meget dopamin længere (naturligt lykkestof). I stedet for dopamin, bliver stresshormonet prolaktin sendt ud i kroppen, som fungerer som en slags stabilisator, der stabiliserer kroppens kemi i hjernen. Når det så bliver sendt ud, for at stabilisere hjernen, kan man blive utrolig træt og efter en stor lykkerus, kan man blandt andet føle sig deprimeret, ked af det og føle sig misbrugt. Altså en masse "øv-følelser". Falder man ned i alle de triste følelser, har man fået et subdrop eller topdrop.

Det er derfor utrolig vigtigt at give en god aftercare, så man bedst muligt undgår, at falde "ned i et sort hul". Udøver man en god aftercare, så giver det kroppen de bedste odds, for at stabilisere sig hensigtsmæssigt igen - uden at få et sub- eller topdrop.

Et eksempel fra det virkelige liv

Selvom man er en hardcore og erfaren BDSM-udøver, kan man stadig få subdrops.

Vi har fået lov at vise jer en kvindes ærlige og følsomme fortælling om en leg, der desværre endte i et subdrop.

Kvinden ved godt, hvorfor legen endte i et subdrop, men det kan være svært for nybegyndere.

Læs med her:

aftercare

Dette er et lille “ynk”-opslag fra en lille ynkelig sub, der er lidt piv efter en fed, fed leg.

Jeg havde besøg i går til rigtig dejlig leg. Det var super fedt, og jeg nød det meget. Men set i bakspejlet, så gik det nok lidt “for vildt” for sig, taget i betragtning, at det er hverdag og ikke weekend.

I dag skulle/skal han så lege med en anden, hvilket er fint, eftersom det er den aftale vi har - at vi frit kan lege med andre. Dette betyder naturligvis, at han ikke kan være nærværende for mig i dag i form af SMS og snakke i tlf. Han overnattede efter legen i går og tog så på arbejde i morges, og det samme gjorde jeg.

Det hele bunder vist i lidt for dårlig planlægning, lidt for stor sult til hinanden, at vi begge blev revet lidt med i kampens hede, og at aftenen i går gik lidt vildere for sig end det var planlagt.

Men nu sidder jeg her... Helt alene med alle tankerne, den ømme krop og det fortvivlede sind, der er godt i gang med at tømme min hjerne for alle de der dejlige stoffer. 
Jeg ved, det er en proces, og jeg har prøvet det et utal af gange før. Jeg ved, det går over igen.

Jeg ved, at det ikke er nogens skyld, at jeg har det sådan her. Jeg ved, det er en konsekvens af dårlig planlægning, at han passer på en anden i kampens hede i dag, selvom han “burde” passe på mig efter kampens hede i går. Naturligvis er (og bør!) al hans fokus her til aften være på hende, han i dag leger med. Naturligvis er han nærværende dér og ikke her.

Men min lille, trætte sub-hjerne føler sig glemt, tilsidesat, brugt og smidt væk, erstattet og alt muligt andet grimt. Og jeg kan slet ikke lide det. Jeg føler mig så ensom og forladt.

Og jeg ved godt, at de der øv-følelser blot er konsekvensen af den dårlige planlægning og den lidt (for?) vilde leg der “desværre” udviklede sig hen over aftenen. Så jeg ved også godt, disse følelser ikke er rationelle.

Nå, jeg havde sådan brug for at lufte lidt ud... Jeg kan såmænd skrive med nok så mange søde og forstående mennesker i dag, men hvem jeg virkelig har brug for, er ham. 
Vil gå ud i køkkenet og hente noget mere chokolade og “ride stormen af”...

Tusinde tak fordi I læste med. 
God aften til jer

Hvilken aftercare behøver du?

Fysisk aftercare

Så skal der puttes og hygges 🙂 Fjern reb, manchetter eller andre fikseringsredskaber. Hvis I bruger beklædningsgenstande under leg, så tag det af og find eventuelt dynen frem. Kys, kæl og kram en hel masse, hvis du har behovet.

Det kan også være, at du har brug for at tage dig et varmt bad. Det kan hjælpe til at få kroppen til at slappe af og give dig en ren følelse igen.

Det kan også være at du har brug for at blive masseret lidt bagefter. Nogle stillinger kan være hårde for kroppen. Er du den Dominante, har du måske brug for at få masseret armmusklerne lidt, efter at have svunget pisken.

Det kan også være at du har lyst til at få noget at spise eller drikke, eller måske bare ryge en cigaret.

Frisk luft, må heller ikke undervurderes. Det giver ekstra energi og skaber en frisk atmosfære i rummet.

Psykisk og følelsesmæssig aftercare

Tal sammen. BDSM handler meget om kommunikation og også efter en leg eller seance, er det vigtigt at tale sammen. Styrk selvtilliden hos hinanden og fortæl hvad din partner gjorde rigtig godt. Var der noget der var særlig godt, noget der overraskede positivt?

Vær sikker på, at din partner er kommet "ned på jorden igen". Har din partner været så heldig, at opleve subspace, kan vedkommende blandt andet være en smule konfus og usikker i sine bevægelser.

Har man leget med ydmygende elementer, der efterfølgende har gjort personen følelsesladet, så er det vigtigt at give den rette støtte og trøst.

Måske føler den Dominante sig pludselig som et dårligt menneske, fordi han/hun eksempelvis har påført smerte eller mærker på dig. Tal om det og lad ham vide, at han altså ikke er et frygteligt menneske, men er god til det han gør.

Ikke alle har brug for aftercare

Selvom aftercare lyder rart for de fleste, så er der også mennesker der ikke har brug for det. De har måske bare brug for at sidde lidt alene eller bare være i samme rum som dig, men så heller ikke mere. Uanset hvilken aftercare, der er behov for (eller ikke er behov for), så skal dette respekteres.

I dagene efter

Et subdrop kan komme lige efter legen er slut, men det kan også komme dagen efter, eller dagen efter igen. Det kan også komme mange dage senere - det kan også være, at det slet ikke kommer. Det er meget individuelt. Derfor er det en rigtig god ide, at spørge ind til hvordan han/hun har det dagen efter. Selvom legen er slut og I måske ikke er faste kærester/partnere, så har du stadig ansvaret for, at den du har leget med, er "kommet sig".

Har du brug for aftercare

...kan det være en god ide at have en lille kasse stående i dit soveværelse, med de mest fornødne ting. Måske en flaske vand, lidt slik, massageolie, et ekstra tæppe og så videre.

Husk altid at tal om aftercare. Såvel som I skal tale om grænser, planlægning og fantasier - så skal der også tales om aftercare. Fortæl din partner hvad du har brug for, allerede inden i starter legen. Selvom det ikke er ligeså frækt som selve BDSM-akten, så er det stadig en del af dit ansvar. En fræk BDSM-oplevelse, kan hurtigt blive ødelagt, hvis man behøver meget aftercare og ikke får den - og det er bestemt ikke meningen.