Kurv

BDSM Kontrakt

Hvorfor lave en BDSM kontrakt? Er det ikke mega undertrykkende og slave-agtigt? 

En BDSM kontrakt, kan variere utrolig meget, men generelt set, er den brugt som et regelsæt og som en slags sikkerhed, så alle ved hvordan "legen" og de indbyrdes regler, skal overholdes.

Det er helt op til dem, der indgår kontrakten, hvad der skal indgå.  Der er ingen mennesker der tænder på det samme - vi er heldigvis forskellige allesammen og derfor bør en BDSM kontrakt, også være det. Det er i øvrigt heller ikke alle, der er til BDSM, der laver en kontrakt.

- Find inspiration og ægte eksempler på BDSM kontrakter, længere nede på siden.

bdsm kontrakt

Lyt også til episoden om emnet her:

Hvad er en BDSM kontrakt og hvorfor vælger nogle at lave en?

En BDSM kontrakt, kan laves af mange årsager. Nogle vælger at lave en kontrakt, som et værktøj til leg. Kontrakten bliver et redskab, som man bruger til pirring og forventning, og som har en stor psykisk virkning under leg.

En BDSM kontrakt, kan derfor også fungere som en kink - altså som noget du/I, tænder på. Andre lever efter deres kontrakt 100% og følger kontrakten til punkt og prikke. Andre bruger den som en sikkerhed og for at være sikker på, at alle parter er grundigt informeret (specielt ved hardcore BDSM seancer).

Hvad din årsag til, at indgå en BDSM kontrakt er, kan du med god samvittighed holde for dig selv 🙂 Den er personlig og vedkommer som regel ikke andre end dig og din partner.

Det er helt og holdent jer, der bestemmer hvordan den skal se ud, hvad der skal stå og hvor strikt den håndhæves. Der er absolut INGEN rigtig eller forkert BDSM kontrakt. Den kan sagtens skrives på en serviet og kun indeholde 2 sætninger. Den kan også skrives smukt i hånden eller fylde 50 Word-sider. Det eneste der kræves er, at I når til en ærlig enighed og begge har lyst og absolut ingen tvang!

Ofte hører man hos IKKE-BDSM-udøvere:

Er det ikke lidt sindsygt at lave en BDSM kontrakt! Er det ikke liiiige at gå over stregen at "eje" hinanden og bestemme over hinanden? Der er i hvert fald ingen, der skal bestemme over mig!

Hos nogle BDSM-udøvere, kan holdningen lyde således:

Godt redskab der bidrager til den psykiske del af legen. Det er fantastisk til at afstemme begrænsninger, forventninger, ønsker og giver en tryghed.

Forhandling og genforhandling af BDSM-kontrakt

En BDSM kontrakt, bør ikke være fastlåst, men altid kunne tages op til forhandling. Måske er der et punkt som I vil have tilføjet? Måske er der sket en udvikling i positiv eller negativ retning, som der bør tages højde for? Det kan også være, at I har udviklet jer og jeres grænser er blevet flyttet, siden i lavede kontrakten?

Det bør ikke udelukkende være den Dominante der bestemmer indholdet i kontrakten. Den submissive må også kunne tilføje punkter, slette punkter og komme med rettelser. Det bedste, ville være hvis i kunne forfatte kontrakten sammen - på den måde er I sikre på at blive hørt og I får skabt ideer.

bdsm kontrakt

Hvad skal indgå i en BDSM kontrakt?

En kontrakt, bliver ofte indgået imellem Herre og slave eller imellem den Dominante og den submissive - andre relaterede titler og navne kan selvfølgelig også bruges. I dette indlæg bruger jeg den Dominante og den submissive, som et eksempel:

Den Dominante kan eksempelvis bestemme den submissives påklædning, diæt/kost, altid tælle højt ved spanking, gå med halsbånd, opførsel, pligter, onani osv. Det kan være utallige mange ting og det er egentlig kun jeres fantasi der sætter grænsen. Hvis DU vil have, at din slave skal købe en liter mælk hver dag, så gør I bare det 🙂 Så længe I er enige om det.

Kontrakten kan også indeholde en liste, hvor der står skrevet de forskellige "do's and dont's", så reglerne er helt klare for den anden og der ikke opstår misforståelser. På den måde, er alle grænser og begrænsninger skrevet ned og alle kender til reglerne. Det er også en god ide, at nævne de forskellige belønninger man kan opnå og hvilken straf der udføres, hvis kontrakten ikke overholdes.

I kan også overveje at inkludere emner som:

- Skal kontrakten KUN gælde i soveværelset? Eller også i den almindelige dagligdag?

- Sprog og titulering

- Afstrafningsmetoder og belønninger

- Fantasier

- Kontrakten er ikke gældende, når....

- Aftercare

- Rettigheder og ansvarlighed over for hinanden

- Legetøj der må bruges

- Jeres safeword

- Bløde grænser og hårde grænser

- Diskretion

- Hvilke piske og redskaber der må bruges

- Forventninger

- Den Dominantes ansvar og pligter for den submissive

Inspiration til BDSM kontrakt

Der findes kontrakter på nettet, som du kan printe ud og skrive under på. Du kan også finde inspiration i eksemplerne længere nede på siden. Det er dog en rigtig god ide, at kigge dem efter og gå punkterne igennem med din partner. Hvad skal rettes? Skal der tilføjes noget? Eller måske er der nogle punkter, som du absolut ikke vil finde dig i.

Vi anbefaler, at søge inspiration på nettet, i blade eller tale med andre og derefter skrive din helt egen. På den måde er du (eller I), sikre på at der ikke står noget, som du egentlig ikke vil skrive under på. Laver I jeres helt egen, har I også muligheden for at gøre kontrakten mere personlig, så den føles som "jeres helt egen".

Sådan laver du en BDSM kontrakt

Kort punktopstillet kontrakt - og inspiration til hvad der skal skrives.

Denne simple kontrakt, er velkendt af mange og dækker mange af de relevante områder. Vi har skrevet lidt under punkterne, for at give en bedre forståelse, men I/du kan rette dem som du har lyst.

 • Hvem er de deltagende? 

Her nævnes som udgangspunkt den Dominante og den submissive. I kan vælge at angive så mange personlige oplysninger om jer selv, som I lyster. I kan også skrive om det er okay at inddrage andre personer eller ej.

 • Hvem spiller hvilken rolle?

Her beskriver I jeres roller i legen. Måske har i et switch-forhold?

 • Hvor foregår seancerne?

Foregår jeres leg kun i soveværelset? Eller er det okay at lege andre steder?

 • Enighed og forståelse omkring skader og uheld der kan ske, i forbindelse med leg

I BDSM kan der ske uheld og skader og der kan nemt komme mærker og ømhed. Her kan I skrive hvad der er okay og hvilke mærker I ikke ønsker. Uheld eller andre ting der ikke er med vilje, kan man selvfølgelig ikke gardere sig i mod, men under dette punkt, er I indforstået med det.

 • Grænser - hårde, bløde, fysisk og psykisk

Giv jer tid til at fordybe jer i dette punkt. Kan du ikke lide at blive blindfoldet, slukket lys, spanskrør osv. skal det skrives her. 

 • Påvirkning af alkohol og stoffer

Det er absolut ikke anbefalesværdigt at være beruset eller "høj" under BDSM. Her kan I eksempelvis skrive om det er okay at have drukket vin til maden eller hvor mange genstande der er acceptabelt (hvis nogle).

 • Hvem bliver bundet? og hvor stramt må det være?

Hvem af jer bliver bundet? Hvor stramt det må være, er selvfølgelig svært at beskrive, men må det efterlade mærker? Skal det være så løst at du selv kan komme fri? Nogle steder på kroppen du ikke ønsker at blive fikseret eller i bestemte stillinger? (skriv det eventuelt i "grænser" hvis det er en grænse)

 • Hvilken type eller hårdhed foretrækker den submissive?

Hvilet slagsredskab er den/de bedste? Hvilken smerte er han/hun forfalden til osv. 

 • Er det okay at der kommer mærker i forbindelse med leg?

Siger næsten sig selv, men er en god ide at drøfte. Eksempelvis, er det okay at der kommer mærker, når man leger dagen før en vigtig begivenhed, præsentation eller lignende?

 • Er ydmygelse tilladt?

Ydmygelse er en personlig holdning. Hvad du finder ydmygende, er ikke sikkert din partner gør.

 • Jeres safeword
 • Fantasier som den submissive har

Eftersom det er den Dominante der styrer aktiviteterne, er det også ham der styrer eventuelle fantasier, som den submissive har. Hvis ikke, så aftal det gerne. Måske han kan lægge noget lækkert i scene til jer begge.

 • Aftercare

Aftercare er en vigtig del af BDSM. Her kommer man sikkert "ned til jorden igen" og forebygger sub-drop. Hvad gør i efter leg? Tager I et bad sammen? Massage? Putte osv

 • Andre ting?

Er der et emne eller andet, der ikke hører ind under de andre punkter, kan I skrive dem her. Det er jeres kontrakt, så intet er rigtigt eller forkert.

Slavekontrakt - (ægte eksempel)

Formålet med denne kontrakt er:

- At fastslå, at kontrakten er indgået i fælles samtykke af begge parter

- Forklare ansvaret og pligterne som både Herren og slaven har

- Definere safewords og hvordan de bruges

- Definere brugen af straf

- Opnå en bedre kommunikation imellem Herre og slave

Denne kontrakt er på ingen måder juridisk bindende, og er ment som en hjælp til bedre forståelse for Herrens og slavens behov, pligter og ansvar.

Jeg,________________________vil fra dags dato, tituleres som slave. Jeg indgår denne kontrakt af lyst og af min egen fri vilje. Jeg er ved godt helbred og jeg er ikke blevet presset til at indgå kontrakten. Jeg tilbyder mig selv som slave til______________________________________, som jeg altid vil titulere Herre.

Kontrakten er gyldig fra d.___________ og udløber d.____________. Inden kontrakten er indgået, er der blevet grundigt forhandlet, kommunikeret og omskrevet i fuld enighed og forståelse af Herren og slaven. Når kontrakten udløber, kan kontrakten forlænges og/eller forhandles på ny.

Kontraktens bestemmelser
 1. Slaven indvilliger i, at adlyde Herren efter bedste evne. Hun vil dedikere hendes krop og sind til sin Herres nydelse og fantasier. Hun frasiger sig alle rettigheder for egen nydelse, komfort og selvtilfredsstillelse med mindre Herren giver slaven lov. Herren lover at sætte sig grundigt ind i og lære om de aktiviteter, genstande og adfærd der tilfredsstiller og bringer nydelse til slaven. Dette gøres via kommunikation og forklaring og skal indarbejdes i forholdet.
 2. Herren påtager sig det fulde ansvar over slaven. Dette inkluderer, men er ikke begrænset til: slavens overlevelse, fysiske og psykiske helbred. Slaven har pligt til at informere om ændrede helbredstilstande, skader eller andre fysiske eller psykiske ændringer. Slaven forstår, at selvom Herren er vel vidende, så er det Herren der har det sidste ord i i sagen. Herren indvilliger i, ikke at straffe slaven for at bringe ovennævnte ændringer op. Herren indvilliger desuden også i, at lytte til slavens helbredsmæssige bekymringer med et åbent og respektfuldt sind. Herren skal ikke påføre smerte og afstraffe slaven på sådan en måde, så der er behov for pleje fra andre udenfor forholdet.
 3. Slaven indvilliger i, at slavens krop altid skal være tilgængelig for Herrens brug og fornøjelse. Slavens hår skal være vasket og sat på den måde Herren foretrækker. Slaven skal alle tider være uden kønsbehåring, samt at gå med det tøj, som Herren vælger.
 4. Slaven skal bruge det/de aftalte safewords, når det er nødvendigt. Slaven anerkender at deres safeword er:____________ og deres safe signal er:____________________________. Herren accepterer ansvaret for at håndtere situationer hvor slaven bruger safeword eller safe signal. Han skal da vurdere situationen og bestemme om aktiviteten skal ændres eller stoppe helt. Slaven skal til hver en tid acceptere Herrens vurdering af situationen. Herren skal aldrig straffe slaven for at bruge safeword eller safe sign.
 5. Slaven skal til hver en tid svare på alle spørgsmål, som Herren måtte stille. Slaven skal svare med det samme, ærligt og efter bedste evne. Herren indvilliger i, aldrig at bruge svaret til onde gerninger, misbrug, samt viderefortælle informationer uden samtykke.
 6. Herren skal sørge for alle indkøb af sexlegetøj (vibratorer, dildoer osv.) og redskaber (pisk, reb, samt plejemidler/rengøring). Slaven indvilliger i, at rengøre og vedligeholde sexlegetøj, samt redskaber efter bedste evne. Slaven har desuden pligt til at informere Herren, hvis noget er gået i stykker og/eller skal udskiftes.
 7. Slavens grænser er: _______________________________________________. Herren accepterer og har pligt til, aldrig at overskride disse grænser, uden forhandling har fundet sted og forhandlingen er accepteret af slaven.
 8. Slaven skal i hele kontraktens løbetid, titulere Herren som ”Sir” eller ”Herre” med mindre andet er dikteret. Slaven skal til alle tider, tale respektfuldt til Herren. Herren må titulere slaven, som han ønsker.
 9. Herren indvilliger i, at give slaven en passende gave, som symboliserer Herrens ejerskab over slaven. Slaven skal altid have symbolet med sig/på sig, undtagen hvis Herren finder det upassende i givne situationer.
 10. Slaven er indforstået med, at brud på kontrakten, vil medføre en straf, som Herren finder passende. Slaven skal acceptere straffen og tage ved lære af den. Skal slaven straffes for upassende opførsel, brud på kontrakten eller flabethed, så skal slaven finde de redskaber frem til Herren, som Herren ønsker at afstraffe slaven med. Slaven skal derudover indtage den position, som Herren dikterer og tage i mod sin straf. Når slaven bliver straffet, skal Herren forklare slaven at hun bliver straffet og hvorfor slaven bliver straffet. Herren skal opdrage sin slave udelukkende for, at gøre slaven til en bedre slave. Herren må aldrig straffe slaven, når han er vred eller frustreret.

Underskrevet d._______________________________________________

Herrens underskrift:____________________________________________

Slavens underskrift:____________________________________________

Fordomme og tabuiseret

BDSM kontrakter er ofte forbundet med en masse fordomme. Det er helt forståeligt, da medierne ofte har det med at vise de absolutte "ekstreme" tilfælde af en BDSM kontrakt. Folk får den opfattelse af, at den underdanige kvinde, konsekvent sidder på gulvet i halsbånd og snor. Hun er berøvet hendes frihed, meninger og holdninger og skal kun "bruges" hvis hendes Herre ønsker det.

Lad os lige slå fast!

- Det er LANGT FRA alle der er ekstreme

- Den underdanige, vil gerne - og stortrives med det

- Det er deres livsstil - du har en anden

- BDSM kontrakter er MEGET forskellige

- Der overskrides ingen grænser

- De er nået til enighed

 • Der er INGEN tvang

Fuld tillid, sandhed og kommunikation

En BDSM kontrakt bør kun indgås, når man er komplet ærlige, har fuld tillid og man har en god kommunikation. Har I ikke det, så lad være! Du må ikke gå og frygte at din kæreste eller partner vil udnytte kontrakten og gøre ting ved dig, som du dybest set ikke vil have. Der er simpelthen ikke plads til mistillid og mistro i en BDSM kontrakt.

Det lyder utrolig mærkeligt, men du skal faktisk have det helt afslappet med det. Du skal tænde på den leg det er og stole på din partner 100%

BDSM kontrakter hører ind under den store paraply som BDSM er. BDSM handler om enighed, respekt, tillid, tryghed, sikkerhed og at alle parter giver deres samtykke til de forskellige aktiviteter og seancer. Det samme gør sig gældende for BDSM kontrakter. Du kan eventuelt læse mere om det overordnede BDSM-mantra i vores indlæg om "Safe, sane and consensual". Er de overordnede regler ikke overholdt, er det ikke længere BDSM, men misbrug, overfald og ulovligt.

Ikke juridisk bindende

En BDSM kontrakt er ikke juridisk bindende. Det betyder groft sagt, at du ikke kan sagsøge din kæreste fordi hun havde undertøj på, når der står i jeres kontrakt, at hun skal være trusseløs på alle tider af døgnet. Den går simpelthen ikke 🙂

Husk også at...

...en BDSM kontrakt bør ikke indgås, fordi det er nemmere at få nedskrevet sine lyster, fantasier, grænser og så videre. Det kan være et formidabelt værktøj til det, men du bør også kunne TALE om det. BDSM kræver ufattelig meget kommunikation, men når I har fået den færdighed og de værste røde kinder har lagt sig, så er det en befriende følelse og I vil helt sikkert få et langt bedre sexliv.