Kurv

Hvordan bliver man en god Dominant?

At være en god Dominant er mere end bare at tømme SM-butikken og svinge uhæmmet med en stor pisk. Faktisk er brugen af diverse værktøjer og redskaber, det nemmeste at lære.

Utroligt nok 🙂

Det der er svært ved, at blive en god Dominant, er alt det der foregår mentalt og psykisk.

Lyt også til vores episode om at være en god Dominant her:

At være Dominant handler blandt andet om:

- udstråling
- planlægning
- opmærksomhed
- empati
- respekt og selvsikkerhed.

Derudover skal man kende sig selv godt - rigtig godt!

En god Dominant kan også dominere sin submissive, helt uden at have en smertelig pisk i hånden. Faktisk behøver du ikke en gang en pisk, for at være Dominant.

Det er nemlig ikke alle Dominante, der bruger smerte som et redskab i deres leg. Årsagen kan være at du ikke ønsker at udføre smerte, eller at din partner ikke tænder på følelsen af smerte.

Det er en myte, at man skal være sadist for at være Dominant! Dog vil vi råde nysgerrige og nybegyndere til, at lade pisken og andre smerte-redskaber HELT være, indtil man har sat sig ind i hvad det kræves, og nok vigtigst af alt: - om din partner overhoved ønsker det.

En Dominant kan både være en mand og en kvinde. I dette indlæg, vil vi dog benytte manden som den Dominante, for at give bedre forståelse.

Hvordan bliver man en god Dominant?

Det er krævende og grænseoverskridende, at være ny Dominant. Allerede inden den første seance, er man nødt til at tale med sin partner (sin submissive), om ønsker, grænser, lyster osv. Her skal man være hudløst ærlig! Hvad er man til? Hvad er man nysgerrig på? og hvad er man bestemt ikke til.

Fortæl om hvilke fantasier du ønsker at udleve - gerne i detaljer. Det kan være rigtig svært at sige højt og kræver nogle gange flere samtaler for at spore sig ind på hinanden.

Men...

Tip : Lad hende fylde din "værktøjskasse"

For dig som Dominant, så handler det om at få lavet en "værktøjskasse" der passer til jer. Altså aktiviteter, redskaber og fælles ting, som I gerne vil lege og lege med. Det kan godt være meget overvældende for en submissiv, hvis du kommer med en "ønskeliste" over ting du gerne vil lege med og redskaber du gerne vil afprøve.

Derfor er din tilgang til at få bygget din værkstøjskasse, vigtig. "Jeg vil gerne have..." er en sætning, som ikke fører i den rigtige retning, når I skal finde fælles linier. I stedet, så brug "Jeg synes at spanking kunne være fedt at prøve".

Ud fra jeres fælles interesser, kan du så bygge jeres fælles værktøjskasse.

Verbale ordrer

god dominant

Som Dominant, bruger man også mange gange ordrer under en seance. Det kan være ekstremt grænseoverskridende, at beordre andre til at udføre eksempelvis oralsex på en, samt fortælle hende HVORDAN hun skal gøre det. Tør du kigge hende i øjnene og fortælle hvor dygtig hun er imens?

At udvise kontrol, overlegenhed og selvsikkerhed, kan være en prøvelse i sådanne situationer for nye Dominante, indtil man får mere erfaring og styr på sin rolle.

Usikker som Dominant

Den største fjende for de fleste Dominante, er den forbistrede usikkerhed. Man føler sig akavet, er bange for at bryde rollen, kan ikke holde masken - og er det jeg gør, godt nok? Usikkerheden kan der arbejdes på. Og heldigvis bliver det bedre med tiden.

Usikkerhed hos nye Dominante, er den "stop-klods" vi ser hos flest af vores kursister. Hvis du gerne vil have en rigtig god start med din partner og overvinde usikkerheden som Dominant - så tag et kig på vores BDSM-kurser.

Vær ærlig over for dig selv

At være en god Dominant, handler meget om at kende sig selv. Det er altid en god ide, at kigge indad og prøve at finde sine styrker og svagheder. Det vil kun gavne dig på din videre Dominant-rejse.

Find din rolle som Dominant

Hvilken Dominant rolle passer til dig?

Er du en pleaser? (En pleaser-Dom), måske mere "kæft trit og retning"-typen? eller måske en blanding? Ofte kan man læne sig lidt op ad den personlighed man har i forvejen. Det er straks meget sværere, at være sød og genert til hverdag og tvinge sig selv over i en "sergent-rolle".

Spørg også gerne din submissive, hvad en Dominant betyder for hende. Det vil give dig et indblik i hvad hun forventer af dig.

Din udvikling fortsætter

Når du har været i rollen nogle gange, så er det også vigtigt at reflektere. Hvad vil du blive bedre til? Hvad fungerede godt og knapt så godt, i sidste seance? Spørgsmålene kan være mange, men for at blive bedre er man nødt til at reflektere og handle ud fra det. Tag meget gerne din submissive med på råd.

Nogle gange finder man sine svar og inspiration ved at kommunikere med andre. Der findes mange Dominante derude, som er villige til at give dig et par råd med på vejen. Tal også gerne med submissive - de kan komme med nogle gode guldkorn. Husk dog at forhold dig kritisk.

(Læs eventuelt vores indlæg: "Hvad er BDSM"?)

Fejl

ALLE begår fejl. Selv dem der har været i miljøet i over 20 år, begår fejl. Erfarne Dominante kan også begå fejl, så lad dig endelig ikke slå ud. Selv de bedste af de bedste, har selv været nye en gang. Det værste du kan gøre, når du har lavet en fejl er ikke at lære fra det. Hvad var grunden? Hvordan undgår jeg at gøre det igen?

Din submissive

"Hvorfor skal jeg vide noget om den submissive, når det skal handle om mig som Dominant"?

Du kan IKKE blive en god Dominant, hvis du kun tænker på dig selv. Hvis man ikke lytter og anderkender sin submissive, så får man utrolig svært ved at lave den "værktøjskasse" som hele legen er baseret på.

Hvis man misbruger sin titel og kun plejer sit ego, så kommer man ikke særlig langt og du vil aldrig blive opfattet som en god Dominant. Derudover vil du muligvis kunne forvolde fysisk eller psykisk skade, hvis du udelukkende tilfredsstiller dig selv.

Den gode Dominant sammensætter lege, seancer og eventuelle opgaver ud fra fælles interesser og lyster - altså, han bruger sin værktøjskasse.

(Læs eventuelt vores indlæg om, hvad det indebærer at være submissiv.)

Det er en kæmpe tillidserklæring der gives til den Dominante - og den må for alt i verden ikke misbruges.

Sikkerhed og planlægning

Efter man har talt sammen og fået gennemgået og forklaret regelsættet, kan den Dominante gå i gang med at planlægge.

Det er en rigtig god ide at planlægge den seance, man vil holde sammen med sin submissive. Det vil hjælpe den Dominante til at koncentrere sig om at spille sin rolle, da han ved hvad der skal foregå. Derudover kan det også være et sikkerhedsspørgsmål og et spørgsmål om funktionalitet.

Tjek om jeres redskaber er sikkert at bruge. Er der noget der skal strammes, udskiftes eller findes frem før seancen går i gang. Hvor længe kan hun være fikseret i en given stilling, før det bliver ubehageligt for hende? Har hun dårlige knæ eller andre skavanker, er det også en god ide at tage med i overvejelserne.

Man kan ikke læse sig til alt...

... man er også nødt til, at prøve det af og få erfaringen.

Når du føler du har fået nok information og snakket det (grundigt) igennem med din partner, så er der kun en vej tilbage:

Prøv det af!

Efter din første seance, vil du være meget klogere og sikkert også få afklaret en del flere ting. Start stille og roligt ud, så i begge kan følge med.

Tag en seance af gangen og byg dem op en ad gangen. Spørg  ALTID din submissive og hør hendes oplevelse, før du tager skridtet videre i den næste seance. Husk du planlægger for to!

Dominantkurser

Vil du gerne have konkrete råd, der passer til dig og din partner - så husk, at vi har muligheden for skræddersyede kurser. Her kan vi komme med ideer til setups, lære dig den korrekte slag-teknik og endda hjælpe med at komme usikkerheden til livs.

Se mere om vores BDSM kurser her.