Kurv

Hvad betyder BDSM Triskelen?

Måske er du stødt på den før - BDSM triskelen

Udformningen ses ofte i mange størrelser og farver, men faktisk er der regler for hvordan en BDSM triskel skal se ud, hvis den skal være helt rigtig.

Og hvorfor?

Jo, ser du... Historien er nemlig, at BDSM-udøvere, ønskede en diskret måde at udtrykke sig på, som "normale" mennesker ikke ville lægge mærke til eller føle sig stødt over. På den måde kunne de møde ligesindede, genkende andre BDSM-udøvere, gå med smykker, tøj eller endda lade sig tatovere med triskelen - helt uden at folk ville blive stødt. De kunne altså udtrykke deres livsstil, uden nogle lagde mærke til det.

Smart 🙂

Triskelens udseende, tager udgangspunkt i de helt gamle keltiske triskler. Dem er der rigtig mange af og de bruges/eller blev brugt, i mange forskellige kulturer. Derfor har de ofte hver sin betydning, selvom de umiddelbart kan virke ens. Ændrer man farverne, formen eller mangler man hullerne i triskelen  - kan det eksempelvis forvandle sig til symbolet for en oldgammel kultur eller stamme.

Derfor designede man BDSM-triskelen, så den var "sin egen", men dog alligevel give en følelse af genkendelighed. Det var den perfekte løsning fordi, ikke-BDSM-udøvere, ville tro at den var en almindelig triskel og ikke anse den som værende stødende - man kunne altså vise sin livsstil frem, uden nogen udefra, ville lægge mærke til det. Den skulle give følelsen af genkendelighed for det utrænede øje, men BDSM-udøvere i hele verden, ville kunne genkende den. Man lavede derfor nogle detaljer på triskelen, som skal være til stede, for at denne triskel, kunne kalde sig BDSM triskelen. Designet er ikke mere end ca 25 år gammelt.

BDSM triskelens udseende:

Der bliver lavet massevis af smykker, beklædning og endda tattoveringer, der viser BDSM triskelen.

Triskelen kan hurtigt komme til at betyde noget helt andet, hvis udseendet laves om.

På billedet her, kan du se hvad du skal kigge efter:

bdsm triskelen

Sådan skal BDSM triskelen se ud:

Kanten og "armene", skal have en metallisk farve, såsom guld, sølv eller stål. De 3 indvendige felter (altså felterne der ligner en trippel-udgave af YinYang), skal være sorte og inde i de 3 felter, skal der være 3 huller med kant eller farve som den ydre kant og "armene".

Symbolikken af BDSM triskelen

Måske har du i kirken hørt om 3-i-enigheden? Det er lidt det samme, bare "BDSM-Style". 🙂 Der er ikke nogen Gud i BDSM, men det har sine grundsten og uden dem, kan BDSM ikke bestå.

Ligesom 3-i-enigheden, består BDSM også af 3 ting - nemlig

  • B & D (bondage og disciplin)
  • D & S (Dominans og submission)
  • S & M (sadomasochisme og masochisme).

Ligeledes har BDSM også sit regelsæt eller mantra "SSC" - Safe, Sane and Consensual, som også består af 3. Derudover, er der også 3 grundlæggende titler/roller, hvoraf flere titler udspringer af - nemlig: Dominant, submissiv og switch.

De 3 huller i felterne symboliserer, at man er ikke "hel" uden en partner - man har et tomrum eller følelsen af et hul inden i sig, uden en partner. Det vil sige, at en Dominant føler sig ikke "hel" uden en submissiv og den submissive føler sig ikke "hel" uden den Dominante. Vi kan ikke dyrke BDSM alene og har derfor brug for hinanden.

Hullerne menes også at betyde, at der altid vil være et uudforsket område inden i os. Vi kan altid lære noget nyt og nye fantasier vil udvikle sig.

Den metalliske farve i kanterne og på "armene", repræsenterer metallet og kæderne der bruges i BDSM til at vise ejerskab og underdanighed.

Den sorte farve i alle 3 felter, symboliserer og hylder det mystiske, det skjulte, de mørke fantasier og det sorte univers vi befinder os i.