Kurv

Guide til strap-on og pegging

I dette indlæg tager vi fat på et tungt tabuiseret emne, som kan give nogle mænd ticks. Vi bevæger os ind på et område, som vi VED folk er utrolig nysgerrige på, men meget sjældent taler om.  

Velkommen til den store guide til strap-on - det er dejligt at din nysgerrighed, har bragt dig hertil.

Fat mod - indlægget er langt, men vi bestræber os på at have gjort vores guide så udførlig som muligt, så du ikke behøver at søge side op og side ned på internettet.

I vores guide til strap-on lærer du om:

- De forskellige strap-ons
- Vores anbefalinger til begyndere
- Hvad er pegging?
- En strap-on til mænd
- Opvarmning og klargøring

- Stillinger
- Hvordan skal man gøre i praksis
- Glidecreme (video)
- Intimsprøjter - hygiejne
- Materialer
- Kommunikation og følelser
- Tips fra det virkelige liv

Se hele vores guide til strap-on på video!

Se Pernille guide dig igennem hele teksten og Christian der fortæller om en strap-on til mænd. Eller lyt til vores podcast-afsnit, hvor vi fortæller meget mere om emnet.

Guide til strap-on del 1

Guide til strap-on del 2

Christian fortæller om det oversete legetøj

Ønsker du at "knalde hjernen ud på din kæreste", så skal du følge med i Christians video. Mænd kan nemlig også bære en strap-on. Læs videre i guiden eller se Christians video om den hule strap-on.

En strap-on til mænd, er bestemt en oplevelse værd og specielt også for mænd, der kommer for hurtigt, har svært ved at holde rejsningen eller ønsker en større penis. Se videoen og hør hvorfor.

Guide til strap-on – til mænd

Meget kort om analsex

Analsex er ikke så "tys-tys" mere og rigtig mange af os har prøvet det. Mændene er også kommet efter det, og flere og flere giver sig også i kast med anal stimulering. Analsex og stimulering ved hjælp af en strap-on, kan være en fantastisk og nydelsesrig oplevelse for både mænd og kvinder.

Det mest vigtige inden for analsex er, at begge parter har lyst, tålmodighed, kommunikation, opvarmning og masser (!) af glidecreme.

Er du helt ny til analsex og vil du som mand (eller kvinde), gerne lære lidt mere om prostata og analsex til mænd, så læs gerne vores indlæg om prostataorgasme inden. Så kan du jo altid læse videre på guiden til strap-on bagefter.

Hvad er pegging?

Pegging er når en kvinde "knalder" sin mandlige partner med en strap-on. Kvinden har hermed begge hænder fri, nøjagtig som manden normalt har. Mand og kvinde har byttet roller, så at sige. I vores guide til strap-on, vil du lære alt hvad der er at vide, om pegging i praksis.

Ofte er pegging meget brugt i de hardcore Domina pornofilm. Det er en meget brugt aktivitet inden for BDSM og bliver brugt i forbindelse med underdanighed og ydmygelse. Dog behøver det slet ikke være sådan! Sex med en strap-on, behøver slet ikke involvere BDSM og slet ikke på en ydmygende eller negativ måde. Det kan være ret meget nydelse at hente, for alle parter.

Markedet inden for strap-ons, er stort - rigtig stort! Det betyder også at der er frygtelig meget at vælge imellem. Når der bliver produceret meget, er det heller ikke det hele, der er pengene værd.

Herunder har vi opstillet de hovedpunkterpunkter, som vi anbefaler nybegyndere at skrive sig bag øret, når de er på "strap-on shopping":

Hvilken strap-on skal jeg vælge?Guide til strap-on

- En strap-on med justerbar stropper og O-ringe
- Vær sikker på du kan passe den
- Start aldrig for stort ud! Køb en dildo der er 2,5-3 cm i diameter
- Husk glidecremen
- Hovedet/spidsen må ikke være for stor
- Silikonedildoer er mest velegnet
- (Mænd kan også bruge en strap-on - se eventuelt Christians video)
- Huskede du glidecremen?

Men først...

Har du lyst? Har I lyst? Det skal være noget, som I har talt om at prøve og begge har en positiv indstilling til det. Det er absolut ikke et hverdagsfænomen, at takke ja til "sport i to'eren" og da slet ikke med en strap-on!

Selvfølgelig er man genert i starten og selvfølgelig er der ord og sætninger, som du føler dig flov over at sige, men bare rolig - det går over. Det vigtigste er, at I er på samme side og begge har lyst, så skal det hele nok gå.

De forskellige strap-ons

Harness med O-ringe

Denne form for harness er værd at foretrække, fordi den har så mange muligheder. Her har du nemlig muligheden for at udskifte dildoen. Du kan bruge alle dildoer der har en form for base eller endda sugekop, der gør at ringen kan holde den fast.

Når man starter ud med pegging, så starter man ofte ud med de små størrelser. Som ofte er der flere størrelser af O-ringe med til dit harness og du kan derfor skifte ringen ud, når du går op i størrelse.

Stropfri strap-on

Denne slags strap-on, kræver lidt af muskulaturen. Det er nemlig det eneste der holder den "oppe". Kvinden skal have den ene del op i skeden, hvor hendes muskler skal klemme fast om den.

Denne form for strap-on, kræver noget træning og øvelse. Vælger du en variant med vibration, er det et plus både for ham og hende. Kvinden skal kende sig selv og kunne styre musklerne i underlivet, før denne bliver en succes.

guide til strap-on

Fast strap-on

Med denne slags strap-on, får du harness og strap-on i ét. Som oftest sidder dildoen fast på harnesset eller også kan de "klikkes" af med trykknapper (som vist i videoen). De er som oftest ikke så dyre og der findes utallige varianter. Dog er der ikke meget variation og du kan ikke skifte dildoen ud.

De bliver produceret i mange varianter og i forskellige materialer. Hos nogle af varianterne, er der et hul igennem harnesset, så du kan stikke dildoen igennem, men det eneste der holder dildoen er hullet i harnesset. Dildoen kan derfor godt irritere kvinden og sidder ikke stabilt, dog er det et fantastisk harness til mænd.

Strap-on til mænd - med plads til penis

Hvorfor i alverden skulle manden dog påføre sig en strap-on?! Det kan der faktisk være gode grunde til. Mænd der har svært ved at holde rejsningen, kommer for tidligt eller er utilfreds til deres størrelse, ville have stor gavn af sådan en. Det er også super godt til mænd uden ovennævnte "issues", som bare vil give kæresten en ekstra stor og hård oplevelse.

Selve dildoen er hul, så der er plads til penis og nogle af den er tilpas stive og hårde, så kvinden også kan bruge den. Trods hårdheden, er de ikke ubehagelige at have på, dog skal han være opmærksom på kvindens signaler, så det ikke gør ondt på hende. Mænd der bruger over str. XL, kan sagtens bruge et harness af elastikker. Tynde og spinkle mænd vil ikke få nytte af det - se hvorfor i Christians video højere oppe på siden.

Om valg af strap-on

Først og fremmest, kommer det an på jeres ønsker og forventninger. Der er fordele og ulemper ved alle slags, og mange gange finder man dem først, når man har prøvet på egen krop, haft det i hænderne og leget med det.

Det er vores erfaring, at den bedste strap-on starter ved harnesset. Har du et dårligt harness, er det næsten ligemeget hvor lækker og god dildoen den er. Kan dildoen ikke sidde godt fast, så er det ligemeget. Så skal man hele tiden rette den til, støtte den, eller holde en hånd på skaftet. Et harness (til kvinder) der går rundt om ballerne, (som et par trusser) giver langt bedre støtte og stabilitet, end et harness der sidder som en g-streng.

Tykkelsen og materialet, som stropperne er lavet af, har også en betydning. Harnesset må ikke gnave, rykke på sig og så skal spænderne ikke kunne løsne sig let. Dog vil vi ikke anbefale jer, at gå ud og spendere i dyre domme, når I ikke ved om det er noget for jer. Det skal afprøves først. Når det så er afprøvet og I har fået lidt erfaring, kan I begynde at lede efter et harness eller en strap-on, der opfylder jeres ønsker og behov. Men bliver I glade for leg med strap-on, vil I sikkert hurtigt skifte den ud til noget bedre.

Nu skal vi i gang!

Analsex og leg med en strap-on, er ikke noget der kan betegnes som en "quickie". Jo, måske for de mere hardcore udøvere, men nok ikke for dig.

Det tager tid, forberedelse og en ordentlig opvarmning, før vi overhovedet kan komme i gang med alt det sjove.

Forberedelse

Vi ved allesammen hvad vores anale åbning bruges til fra naturens side. Derfor ved vi også, at det kan være ret så uromantisk, hvis vores afføring kommer ud i lys luge. Nogle er egentlig ret ligeglade, da man jo er klar over at det kan ske, mens andre vil gerne have det så rent som muligt for at kunne fokusere.

Uanset om du er for eller imod en anal rengøring, så er et bad inden altid en god ide. De afslapper kroppen, giver en følelse af velvære og afslapper musklerne - og det er der vi gerne vil hen. Afslappelse af muskler og af sind, gør det SÅ meget lettere.

Rengøring med en anal douche eller intimsprøjte

Ønsker du at blive helt ren til analsex, så er den bedste løsning en intimsprøjte. Ofte består sådan en af en beholder til vand og et rør der sprøjter vandet ud i endetarmen.

Inden den bruges, kan det anbefales at gå på toilettet først og få så meget ud man kan. Resten tager intimsprøjten sig af. Den fyldes med lunkent vand, og føres derefter op i tarmen. Du kan med fordel bruge intimsæbe som glidemiddel.

Vandet presses ud i toilettet og når vandet er klart og fri fra afføring - så er du klar. Det bedste ville være hvis du kan slå en prut, da tarmen så er tømt for vand og afføring. Det er sjældent at du kan nøjes med en enkelt skylning (2-5 gange er nok mest realistisk). Som ofte kommer det meget an på hvad du har spist dagen før og hvor fyldt din tarm er.

Det er en underlig fornemmelse og man skal altså lige vende sig til det. Snart finder du en stilling og en metode der virker for dig.

Lad legen begynde!

Nu er der blevet rengjort og man føler sig fysisk og psykisk klar. Så er det tid til opvarmningen. Analsex bør aldrig finde sted uden opvarmning. I vores indlæg om prostataorgasme, beskriver vi hvordan en god anal opvarmning bør være, men her får du den lige igen:

Opvarmning

Først skal kroppen og sindet være i en afslappet tilstand. Sæt gerne scenen med noget romantik i form af sterinlys, eller hvad der virker for jer. Start gerne med en god gang rygmassage (selvfølgelig med olie) og bevæg dig ned til ballerne. En god gang erotisk ballemassage, kan virkelig få området til at slappe af. Under ballemassagen, kan du stimulere ringmusklen lidt ved berøring og små strejf. Ikke noget med at stikke en finger eller legetøj derop - endnu. Han vil ligge afslappet og blive pirret og få forventningens glæde.

Efter noget tid kan du sagtens vende ham om, og fokusere mere på penis. Penis og testikler, er en vigtig faktor i leg med strap-on. Det er en kæmpe erogen zone for manden. Vi vil gerne have ham godt tændt og ophidset og så er penis og testiklerne altså med i ligningen.

Du kan eventuelt give ham et blowjob imens du kæler for hans anus. Køre rundt i cirkler og gerne med lidt glidecreme, (eller resterne af olien fra massagen). Er du rigtig modig, kan du også slikke ham bagtil.

Under opvarmningen, kan du sagtens bruge legetøj. På dette tidspunkt i forløbet, kan du sagtens sætte en vibrator op til hans anus og lade vibrationerne stimulere indgangen let. Husk glidecremen, da en tør vibrator ikke gør tricket. Der skal altid være glidecreme på den ting du bruger OG det sted du stimulerer, for at opnå bedste effekt.

Brug af analt sexlegetøj

Når du kan se, føle og mærke at han er på rette sted og klart ophidset og tændt nok, kan du begynde at lege med legetøjet.

Har han aldrig stiftet bekendtskab med analt sexlegetøj, er det en god ide at starte ud med det først - inden du tager fat i strap-onen. Lad ham vende sig til følelsen først. Har han absolut ingen erfaring, ville vi anbefale at han først får noget erfaring med det INDEN du kaster ham ud i en strap-on.

Brug altid kun legetøj til analt brug. Ikke noget med at bruge din egen slanke vibrator - det kan gå hen og blive farligt. Der SKAL være en "stopper" i enden, som vist på billedet.

guide til strap-on

Han er opvarmet og klar - hvad så nu?

... Så er det jo ikke mindre end fantastisk! Nu skal strap-onen afprøves.

Det kan være svært for kvinden at ramme og føle sig frem med sin strap-on - der er jo ingen følelse i. Du kan ikke mærke (som manden kan), hvor du er henne. Derfor må du føle dig frem. Hvis lyset er til det, kan det også hjælpe lidt.

Tip: Prøv din strap-on INDEN du er nået hertil. Prøv den, når du er kommet hjem fra din "strap-on shoppetur", så du ved hvordan du får den på, hvordan den skal sidde og hvordan du strammer den. Det kan hurtigt gå hen at blive en komisk affære, hvis du står og fumler og ikke ved hvordan den skal sidde. Stemningen er ødelagt og I skal nok starte helt forfra.

Stillinger

Uanset hvilken stilling I vælger, så husk at være forsigtig, tålmodig og opmærksom. Man "propper" ikke bare noget op. Det skal gøres meget forsigtigt og i et roligt tempo. Og husk MASSER af glidecreme på din strap-on OG på anus.

Din strap-on skal guides ind i små og rolige ryk. Ikke noget med at mase! Tag en centimeter af gangen og så lidt tilbage og gentag. Der kan sagtens gå flere minutter før hans krop er ordentlig klar. Du vil måske kunne mærke at det vakuum der naturligt findes i tarmen, suger dit legetøj eller strap-on til sig. Når du oplever det, så har du bevæget dig forbi ringmusklen og er godt på vej. Først når alle hans signaler er positive og han er helt afslappet, tændt og klar, kan du få gang i de mere "samleje-lignende" bevægelser.

Gode begynder-stillinger

Der er to stillinger, som vi anbefaler til begyndere: Doggy-style eller helt almindelig missionær-stilling.

  • I en doggy-style, er man ikke så tætte (romantisk set). I har ingen øjenkontakt eller kan ligge og være kærlige. Her er det sex og nydelse det drejer sig om og det er måske meget godt. Analsex og specielt pegging, kan være ufattelig grænseoverskridende. Så det er måske ikke lige den første gang, hvor du ønsker at se din kæreste dybt i øjnene imens. I en doggy-stile, kan hun nemt komme til og det er som regel en stilling hvor begge står behageligt.
  • I missionærstillingen kan I have tætheden, som ikke fås på samme måde i doggy-style. Manden ligger behageligt i denne stilling, hvilket hjælper på at holde ham afslappet. I kan se hinanden, røre hinanden og være tætte. Det gør det også langt nemmere for kvinden, at stimulere penis under pegging - hvilket er en klar fordel. Det kan være lidt mere besværligt for kvinden i denne stilling - prøv eventuelt at ligge en pude under hans underliv, så det kommer lidt højere op.

Tips til gode stillinger

De mest optimale stillinger, er dem hvor du rammer hans prostata. Prostata er mandens g-punkt og sidder ca 5-7 cm oppe. Når han er rigtig tændt, vil du kunne mærke at punktet bliver fastere og han er ikke langt fra en orgasme.

Et lille tip kunne være, at blindfolde manden. Men hør ham lige ad først. Nogle gange kan det hjælpe ham til, at lukke sig inde i en lille bobble og ikke tænke så meget på "at blive set". Vi ved godt, at det virker en smule lavpraktisk og lidt dumt, men det virker faktisk.

Det kan også være, at I kaster de to stillinger ud til højre og vælger en helt anden end dem, som vi har beskrevet her i vores guide til strap-on. Gør det, der falder jer mest naturligt og det som I synes er nemmest. Det eneste du skal være opmærksom på er, at I begge har det godt - I nyder det. Tilpas stødene, indførelsesdybden og tempoet, så det føles rart.

Efter sex

Når det hele så er overstået og I er blevet en oplevelse rigere, har I måske en masse tanker. Måske er I for generte til at tale om det, der lige er sket. Måske er I høje på adrenalin og plaprer løs. Men det vigtige er, at få talt om det. Måske er I ikke helt klar til at tale om det lige efter sex, men prøv at åbne snakken lidt dagen eller i dagene efter. Måske bare en lille smule.

At kommunikere, er og bliver det bedste værktøj - både når det handler om sex, men også i jeres parforhold. At tilføje en strap-on til jeres sexliv, kan være enormt grænseoverskridende og derfor endnu sværere at tale om.

At modtage kritik

Hvad var godt? Hvordan kunne du bedst li det? Var dildoen tilfredsstillende?. Der er mange ting man kan tale om og hele pointen er jo at tilfredsstille 100%. Selvom det kan være svært og give røde kinder at tale om, så er det den eneste måde jeres sexliv bliver endnu bedre på.

Det har intet med din person at gøre, hvis din kæreste siger at han gerne vil ligge mere behageligt eller at du godt må sætte tempoet op. Det han mener er, at han havde en fed oplevelse og vil gerne prøve igen, og med disse ændringer - bliver det ENDNU bedre. Her er det vigtigt, at du er åben og modtager hans ændringer positivt og ikke bliver fornærmet. Det gælder selvfølgelig også den anden vej rundt.

God fornøjelse

Hvis du er nået hertil, så fortjener du næsten en medalje 🙂 - godt gået!. Husk at sex og leg med sexlegetøj, skal være en leg og det skal være sjovt. Vores guide til strap-on, har (forhåbentlig) givet dig et rigtigt godt fundament for en masse gode oplevelser.

Nu er der ikke meget andet at gøre, end at kaste sig ud i det. Tekst og video hjælper dig godt på vej, men for at lære det rigtigt, er man nødt til at gøre sig sine egne erfaringer.