Kurv

Et Sprog for Sex: SMRS-metoden

Er din lyst eller energi til sex, meget forskellig fra din partners? – eller oplever I, at der ofte er én der går i seng skuffet, og den anden går i seng med dårlig samvittighed?

Sex er nemmere at kommunikere om, når begge har lyst – der har vi alle været. Det er nemt den første tid, hvor ny-forelskelsen og nysgerrigheden er altoverskyggende.

Men hvad sker der, når hverdagen ruller for fuld styrke og de lyserøde skyer er væk og lyst (måske) er blevet et tabu at snakke om i jeres parforhold?

Sådan var det for os – og derfor udviklede vi en metode – et sprog for sex, som du kan lære og måske introducere i dit eget parforhold.

Derfor var metoden nødvendig

Da den lyserøde tåge fra ny-forelskelsen havde lagt sig og hverdagen for alvor indtraf, fandt vi hurtigt ud af at vi er forskellige. På mange områder er vi ENORMT ens, mens vi er vidt forskellige på andre områder – nøjagtig som mange andre parforhold.

Et sted vi også er forskellige, er overraskende nok: Sex.

Ja, hvem skulle tro det? 🙂

Faktisk, har vi sammenstrikket et skema herunder, der viser HVOR tragikomisk, vores forskelligheder egentlig er. For på flere punkter, er vi direkte modsætninger.

Se bare her:

PernilleChristian
SundhedsudfordringerPernille har blandt andet: gigt, epilepsi, kronisk betændelse og PTSD, der skal tages højde for i legen. Det kan påvirke energi og lyst time-for-timeKan afstresse gennem sex, selvom kroppen er påvirket af sygdom eller skader. Han får det ofte bedre af sex/udløsning.
Sex og overskud i hverdagenBehøver overskud og energi i hverdagen, for at have lyst eller tænke på sexChristian har et højt sexdrive, samt at sex hjælper ham til at slappe af i hverdagen og i stressede perioder
Syn på sex og kærlighed i et parforholdSer ikke sexakten som bekræftelse af kærligheden i forholdetSer sex som en form for bekræftelse. At man stadig er elsket og god som man er. Mangel på sex, vil give ham en følelse af at være mindre elsket
Reaktion på stress og overbelastningHele “sex-systemet” lukker ned ved for meget stressBruger sex til at afstresse og reducere stress

Det kræver ikke mange sekunders læsning i skemaet, for at se, at der nok ville kunne komme en del udfordringer i sexlivet 😀

Og det kom der! For det er drøn-svært at sætte sig i den andens sted, når man er SÅ forskellige på så vigtigt et punkt.

Og tro os når vi siger: Det hjælper IKKE at pege fingre af den anden og pålægge dem skylden.

Vi har prøvet mange af de kendte teknikker: (jeps, netop at planlægge sex, forsøge at forføre hinanden mere, kvalitetstid og alle de andre gode metoder, som du sikkert har stødt på).

Men selvom der blev gjort ihærdige forsøg, så følte vi ikke, at de virkede rigtigt på os. Ofte havnede vi ved samme udgangspunkt og fik snakket forbi hinanden. Det førte igen til megen misforståelse og sårede følelser.

Og det ønskede vi ikke – så vi måtte gøre noget.

Vi skulle have et sprog for sex, så derfor opfandt vi vores egen metode, som vi stadig bruger og har brugt i mange år.

“Onsdag og Lørdag”-metoden

Har du været til et par-kursus hos os, så har du sikkert hørt om metoden før. Vi kalder den “Onsdag og Lørdag”. Vi har endda også lavet et podcastafsnit om metoden:

Kort fortalt, så er det et sprog for sex, der gør os i stand til at kommunikere og forventningsafstemme vores lyst og energi til sex. Endda helt uden at ungerne, de andre mennesker i Bilka-køen, eller andre forstår hvad vi snakker om.

Men lige om lidt, så gør du 😀

Sådan fungerer vores metode:

 • En “Onsdag” er, når Pernille styrer slagets gang i soveværelset.
 • En “Lørdag” er, når Christian gør.

Vi vil derfor nemt kunne finde ud af, hvem der har dirigentstokken i seancen. Det har intet med selve ugedagens navn at gøre. Det kunne lige så godt have heddet “Lilla” og “Orange”. En “Onsdag” eller en “Lørdag” er bare et kodeord, så vi ved hvad hinanden mener 🙂

Så langt så godt.

Lad os uddybe lidt mere:

En “Onsdag” eller en “Lørdag” er for os, en betegnelse for fuld gas med ALT hvad der dertil hører. Det vil sige en full blown BDSM-seance, hvor begge parter går all in på beklædning, lak-lagen, det helt store udstyr, fiksering, redskaber og varer i ca. 2+ timer. Altså full metal jacket! Det er inklusivt ALT det, du kan tænkte på i “slikbutikken”, fetish, kinks, osv.

En “Lørdag” er derfor et kodeord for, at det er Christian der styrer, OG at det er for fuld skrue med alt hvad det indebærer.

Men…

Der gik ikke lang tid, før vi erfarede, at vi var nødt til at fininddele metoden. Det holder jo ikke i længden KUN, at have en “Onsdag” eller en Lørdag” at vælge imellem.

Derfor ville det ikke virke

Hvis vi KUN opererede med “Onsdag” og “Lørdag”, så ville vi ikke tage højde for realiteterne. Ideen om at have lange, frække og mindeværdige BDSM eller sex-seancer hver gang, lyder meget godt – men det ville ikke være realistisk.

Onsdag og Lørdag, fortæller ingenting om energien eller overskuddet, men udelukkende kun noget om, hvem der styrer og at seancen skal have max gas.

Der er nemlig ingen forventningsafstemning på energi- eller lyst-barometeret.

Eksempelvis:
Havde Pernille sagt ja til en “Lørdag”, men faktisk ikke havde energien (eller lysten) til det, så ville Christian kunne mærke det.

Det ville give ham en skuffet følelse, da sex’en ikke ville være som han forventede, samt han ville kunne mærke at Pernille ikke gav sig selv 100%. Derudover vil det give Pernille en følelse af utilstrækkelighed eller endda “pligt-sex”, som ingen i parforholdet er fortaler for og som ikke bringer positive følelser med sig.

Vi havde brug for at kunne fininddele “Onsdage” og “Lørdage”, så det passede ind i en travl (og træt) hverdag. Derudover skulle det også hjælpe os med vores forskelligheder, som du så i skemaet før.

Fininddeling af SMRS-metoden

Nu ved du hvad en “Onsdag” og en “Lørdag” er. Hvis vi tager udgangspunkt i det, så var vi nødt til at finde et sprog for, hvor man er på “energi-eller-lyst-barometeret” den pågældende dag – derfor tilføjede vi niveauer i metoden således:

 • Onsdag eller Lørdag (vildere bliver det ikke 😉 )
 • Semi (-onsdag eller semi-lørdag)
 • Mikro (-onsdag eller mikro-lørdag)
 • Ego-dag (hvor den ene bliver forkælet og KUN skal nyde – ikke yde)

Hvad betyder niveauerne?

 • En Semi er niveauet lavere end en “Onsdag eller “Lørdag”. Det betyder, at vi tager de mere krævende elementer ud af legen. Det kan være, at vi reducerer antallet af udstyr, fiksering eller at vi helt fjerner spanking, krav til beklædning osv. Det er samtidig også en måde at fortælle sin partner, uden ord, at man ikke har hele energi-barometeret fyldt, og derfor kører på nedsat energi.
 • En “mikro” er steppet lavere end “Semi”. Igen tager vi endnu flere elementer ud fra legen. Ved en “mikro” så er energien og eventuelt tempoet er endnu lavere, end ved en “Semi”. Ofte er en “mikro” hos os, mere sanseligt med Sensation Play, massage, intimmassage, mere fokus på sex og ingen store forventninger, da energien er i bund.

Nu når vi har defineret niveauerne, kunne en kort typisk samtale lyde således:

C: Hvad siger du til en Onsdag i dag?
P: Tjoee… Dog har jeg rimelig irriterende fingre i dag (gigt), så hvad siger du til en semi-onsdag?

Efter bare to korte sætninger har vi kommunikeret

 • Det er en Onsdag – Pernille styrer legen
 • Det er semi-onsdag, så begge er klar over at det bliver et lavere niveau
 • Fingrene “driller”, så det tages højde for i aktiviteten

Andre sætnings-eksempler:

 • Jeg har ikke energien til en “Lørdag” i dag – men hvad siger du til en “Semi-lørdag”?”
 • I weekenden har vi været til fødselsdag, så jeg tør ikke love, at jeg har energien til en “Lørdag”, men måske en “semi-lørdag”. Tjek ind hos mig igen om eftermiddagen, så tager vi en føler der.
 • Det har været en frygtelig dag i dag – jeg er SÅ træt, men jeg vil dig rigtig gerne. Kan vi lave en “Mikro”?

Fordelene ved SMRS-Metoden “Onsdag og Lørdag”

Den helt store fordel er, at man får et fælles sprog, som begge forstår, uanset hvor forskellige man er. Som du så, øverst i vores skema, så ville vi hurtigt gå forbi hinanden, skabe misforståelser og såre følelser, hvis ikke vi fandt en løsning.

Fra starten af, har man udtrykt et niveau man “kan være med på”. Dette niveau, har det dog ofte med at stige, under selve akten. Lysten og liderligheden kommer op i os og pludselig kan man alligevel lidt mere, end man troede inden man gik i gang. Fordelen er derfor, at du kan kun positivt overraske.

Det giver også flere muligheder, end standarden “ja” eller “nej” til sex. Ofte er der én i parforholdet, der (igen) får et “Nej, ikk’ i dag, skat” og overvejer om det overhoved er det værd, at blive ved med at spørge. Mens den anden føler sig utilstrækkelig og forkert.

Vi har naturligvis også helt almindelig sex, hvor der ikke er BDSM med inden over. Vi er selv blevet så glade for metoden, så vi bruger faktisk niveauerne til almindelig sex også. Det giver en god indikator på lyst/energi og forventningsafstemmer helt automatisk.

Det er tilladt at sige nej til sex

Selvfølgelig har vi alle de dage, hvor man faktisk ikke har lyst til sex. Og det er helt okay. De dage skal der også være plads til.

Dog skal det siges, at der bør ikke være for mange “nej’er” i træk. Så heller undersøge niveauerne og eventuelt skabe flere niveauer der passer i jeres parforhold. Måske er der i virkeligheden andre ting der trykker?

Sådan kan I bruge SMRS Metoden i jeres parforhold

Måske er I ikke til BDSM hjemme hos jer. Måske har I det bedst med, at der kun er én Dominant i huset og I “switcher” derfor ikke som vi gør. Det betyder ingenting, for modellen kan sagtens tilpasses jer. Hav jeres hovedkategori, hvad enten det er almindelig sex for ikke-BDSM udøvere – eller brug kun “Onsdag”, hvis I ikke switcher.

Det er helt op til jer.

Vi har brugt metoden i 8 år (and counting).

Det virker!

Giv det et skud, hvis du ligesom os er meget forskellig fra din partner på sex-området.