Kurv

Guide til glidecremer

Hvis nu at sexshops var en McDonald's, så ville det ikke være utænkeligt, hvis vi spurgte:

"Vil du have en glidecreme med?"

For glidecremer får altså tingene til at, - ja... glide lidt nemmere - og gøre god sex, til fantastisk sex.

Glidecremer hjælper til at reducere friktion og den ubehag og smerte det kan give. Glidecremer kan gøre underværker for din onani, for din krop og er generelt en rigtig fin hjælper til et sundt sexliv. Det er absolut en myte, at glidecremer kun er til gamle kvinder, der tørrer ud. Glidecreme kan (og bør) bruges af alle.

I vores guide til glidecremer, vil vi føre dig igennem den fugtige labyrint, så du fremover kan vælge den helt rigtige.

Glidecremer og sexlegetøj

Har du eksempelvis hørt vores podcast, så har du med garanti også hørt sætningen: "Silikone er en diva". Og det er fordi silikone ikke kan lide sin egen slags. Så har du en silikonevibrator, så må du ikke bruge silikoneglidecreme sammen med.

Når sex, sexlegetøj og glidecremer, skal gå op i en højere enhed, så er det vigtigt at vide hvilken glidecreme der passer til hvad. Ikke alle materialer kan tåle alle glidecremer.

Derfor bør du gøre dig nogle overvejelser om, hvilken glidecreme der passer ind i dit sexliv - specielt også hvis det skal bruges sammen med sexlegetøj.

Her er en hurtig oversigt over, hvilken glidecreme vi anbefaler at bruge til (det mest almindelige) sexlegetøj

guide til glidecremer

Glidecremer – kort fortalt på video

I videoen herunder, forklarer Pernille hurtigt lidt om de 3 mest almindelige glidecremer. Ønsker du at vide mere og få mere dybdegående vejledning og information – så læs endelig videre i guiden 🙂

Vandbaseret glidecreme

I vores guide til glidecremer, starter vi med en ægte klassiker - nemlig den vandbaserede glidecreme. Det er uden tvivl den mest almindelige og du kan købe den både i brugsen, på tanken og mange andre steder. Det er også den variant, som de fleste har derhjemme.

De består primært af.. (ja, du gættede rigtigt) - af vand og er derfor også meget billige at producere.

Disse cremer har den fordel, at de kan bruges med alt sexlegetøj og kondomer og så er det utrolig nemt at vaske af. Det er også den slags glidecreme der efterligner kvindes fugtighed bedst - den giver en mere "våd" fornemmelse.

Dog vil du med denne slags glidecreme opleve, at du måske er nødt til at påføre mere - og måske endda en ekstra gang udover det. Vi optager nemlig vandet fra glidecremen i vores kroppe. Heldigvis er den vandbaserede glidecreme, som sagt, de billigste glidecremer, så et par ekstra pump på flasken vil ikke knuse kontoen.

Som med mange andre ting, så kommer de vandbaserede også i et utal af varianter og kvaliteter.

For i vandbaserede glidecremer, kan du være uheldig at få købt dig en der indeholder parabener, der kan være hormonforstyrrende. Er der parabener i, så anbefaler vi dig at returnere den hvor du har købt den - eller kaste den i skraldespanden hvis du har nået at åbne den.

Har du sensitiv hud eller har tendens til infektion eller gær-infektioner i det intime område - så gå udenom glycerin i din glidecreme. Glycerin bruges ofte i glidecremer til at fremme den "våde" fornemmelse, men er du ekstra sensitiv - så er glycerin ikke din ven.

Leder du efter en vandbaseret glidecreme uden glycerin - så tag et kig på vores Simply Aqua.

FordeleUlemper
Let at rengøreTørrer hurtigt
Kan anvendes med kondomerKan føles klistret
AllergivenligKan ikke bruges i badet
God til vaginal og anal sexIndeholder nogle kemikalier

Vandbaseret glidecreme er vores foretrukne

Selvom du lige har læst en masse ulemper ved den vandbaserede glidecreme, så kan vi ikke løbe fra, at den vandbaserede glidecreme er vores foretrukne.

I "kampens hede" og når det hele spiller - så er det rart at kunne tage et sexlegetøj frem, uden at skulle tænke over hvilken glidecreme man har brugt. Vandbaseret glidecreme, kan jo bruges med det hele. Den giver en naturlig fornemmelse og er nem at arbejde med.

Silikoneglidecreme

Er du til ren sensuel og erotisk sex, hvor det kun er dig og din partner - uden sexlegetøj, så kan silikoneglidecreme blive en storfavorit. Disse glidecremer er ofte tyndere i konsistensen, og føles silkebløde at røre ved - næsten som olie (bare uden at klistre).

De silikonebaserede har også del fordel, at de ofte ikke indeholder så mange konserveringsmidler. Det gør disse glidecremer til de mest "sikre" at bruge, i forhold til indgredienserne.

Silikoneglidecremer er drøj i brug - det vil sige, at du ofte ikke skal bruge ret meget og flasken holder meget længere - hvilket også er meget godt, da silikoneglidecreme ligger i den dyrere ende.

Vi optager ikke denne slags glidecreme så hurtigt i kroppen, som vi gør med den vandbaserede. Silikonen gør huden blød og lækker, og trænger ikke ind i huden på samme måde. Det gør derfor silikoneglidecreme til en fantastisk "glider", der holder utrolig længe! Efter brug, kan du dog godt opleve, at det er lidt mere bøvlet at vaske af - og det skyldes at silikoneglidecreme ikke er vandopløseligt. Men intet er så skidt, så det ikke er godt for noget - for silikoneglidecreme er absolut den bedste, hvis I har sex i badet 🙂

Det er yderst sjældent, at vi selv bruger en silikoneglidecreme hjemme hos os. Vores behov er mere end dækket ind i de vandbaserede glidecremer. Glidecreme på silikonebasis er enormt lækre - men de ødelægger altså vores sexlegetøj i længden - så hvis vi skulle bruge noget med silikone, så bruger vi hybridglidecreme i stedet for.

FordeleUlemper
Langvarig glideevneKan være svær at vaske af
Føles blød og silkeagtigKan beskadige sexlegetøj
Kan anvendes under vandKan plette visse tekstiler
Passer til vaginal og anal sexKan ikke anvendes sammen med silikone sexlegetøj

Oliebaserede glidecremer

Denne form for glidecreme er ikke ret udbredt - og egentlig med rigtig god grund. For selvom en lækker "olieret" oplevelse lyder storartet, så er det altså noget, man skal være varsom med at bruge.

Blandt andet kan det nævnes at:

- Oliebaserede glidecremer kan nedbryde langt de fleste kondomer (hvilket er pænt ærgerligt, hvis det er din foretrukne præventionsform). Dette gælder også hvis du bruger andre olier, som eksempelvis kokosolie!

- Olie og oliebaserede glidecremer må heller ikke bruges med sexlegetøj af TPE, TPR, latex, PVC, cyperskin og lignende.

- Har du et sensitivt underliv, så brug ikke olier eller oliebaseret glidecreme, da det kan give bakterier, svamp og andre ubehageligheder.

- Derudover, så er olie tit et mareridt at få af lagner og sengetøj. Ofte efterlader olie nemlig permanente pletter, der er vanskelige at få af igen. (Brug eventuelt et laklagen. Så kan du sove tørt og pletfrit bagefter).

Generelt anses kokosolie og mandelolie at være fint egnet til sex. Dog skal du have de ovenstående punkter i mente 🙂

Hybrid glidecremer

Hybrid glidecremer, er en nyere form for glidecreme. Det er en blanding af vandbaseret og silikonebaseret glidecreme. Dog må du ikke tro, at man har lige dele af hver i én flaske. Mængden af silikone i hybridglidecremer, er væsentlige lavere.

Det gode ved disse hybrider er, at de giver en silikoneglidecreme-agtig fornemmelse på huden, men de har de gode egenskaber fra den vandbaserede. Det betyder, at i langt de fleste tilfælde, så kan en hybridglidecreme bruges sammen med sexlegetøj - også det af silikone. Dog anbefaler vi, at du altid kigger på flasken for at være helt sikker.

Grundet silikonen, vil glidecremen også bevare glideevnen i længere tid, end hvis du har været vant til vandbaseret.

Vi har et par spændende hybridder i shoppen.

Anal glidecreme

Skal du have analsex, så skal du også have glidecreme. I tarmen har vi nemlig ikke nogen naturlige smøremidler, så der må vi tilføje nogle. Glidecremen er altså nødvendig for at minimere risikoen for rifter og ubehag. Det gælder naturligvis også, selvom du bruger kondom under analsex.

Der er bestemt også produceret glidecremer til analt brug. Ofte er det en smagssag om man foretrækker vandbaseret eller silikonebaseret glidecreme til anale lege, men vi anbefaler altid vandbaseret.

Vores anbefaling er vores Wicked Jelle Anal glidecreme. Den har en tyk konsistens og er i en dejlig god kvalitet. Dog har du naturligvis frit spil og vi kan også sagtens bruge "almindelig" (og billigere) udgaver. Men vil du gerne forkæle - så er det altså den du skal gå efter.

Derfor anbefaler vi at bruge vandbaseret glidecreme til analsex:

- Vandbaseret er sikkert at bruge med alt sexlegetøj - også analt sexlegetøj

- Har du brugt en anal douche (intimsprøjte) inden, så vil din tarm have godt at fugtigheden fra glidecremen

- Vandbaserede glidecremer er ofte tykkere i konsistensen, hvilket mindsker friktion og danner nærmest en beskyttende "pude"

- Nemt at vaske af bagefter

Nogle glidecremer har forskellige egenskaber, der netop tilgodeser tarmens bakterier. Nogle glidecremer kan endda også indeholde et bedøvende middel, der skulle gøre analsex til en mindre smertefuld oplevelse, da man slapper bedre af - men hov, stands, STOP! Det har også sin bagside, da man ikke kan mærke om kroppen siger fra - derfor anbefaler vi ikke at bruge det. Det er vigtigt at kunne mærke kroppens signaler.

Hvilken glidecreme skal jeg så bruge?

Glidecremer og den fornemmelse de kan give, er meget individuelt. Er dit ønske at have en "all-a-round"-glidecreme, så tag en vandbaseret, da den kan arbejde sammen med alle materialer, kondomer og kønsdele 🙂

Ønsker du at give en lækker intimmassage, så kunne silikone være vejen at gå. Bare husk, at der så ikke må bruges silikone-sexlegetøj i samme omgang.

Og har du sensitiv hud, allergier eller lignende, så er det altid en rigtig god ide at kigge på indholdet.

Men én ting er sikkert - glidecreme skal der til. Det giver mere nydelse og mindsker risikoen for skader, rifter og ubehag. Prøv jer frem ud fra vores guide til glidecremer og find jeres favorit og hvad der virker bedst for jer.