Kurv

Materialer

Hvad betyder de forskellige forkortelser og materialer

Når du handler online, kan det være svært at gennemskue hvilket materiale dit nye legetøj er lavet af. På denne side, vil vi beskrive de forskellige materialer og de forkortelser vi bruger i vores produktbeskrivelser.

Silikone/silikonegummi

Silikone er et meget almindeligt materiale til sexlegetøj - og det er efter vores mening, også langt det bedste valg til vibratorer, dildoer, analt sexlegetøj og meget andet. Silikone opfattes som et naturprodukt og er fremstillet af naturlige ingredienser og er syntetisk behandlet. Silikone betragtes som ikke skadelig for huden og kroppen, hvilket også er derfor at det ofte bruges til blandt andet plastikkirurgi, kosmetik og cremer. Derfor er det også dét materiale som langt det meste sexlegetøj laves i, da det har nogle rigtig gode egenskaber, uden at gøre skade.

Silikone er godt til sexlegetøj fordi:

- Det er uden ftalater

- Elastisk og glat

- Det lugter ikke

- Tilpasser sig hurtigt kropstemperatur

- Nem at rengøre

- Hudvenlig

- Anti-allergisk

- Miljøvenlig

- Blød og behagelig at røre ved

Dog skal du huske, at silikone er et såkaldt "Diva-materiale" og kan ikke lide andre ting af silikone. Det betyder blandt andet, hvis du bruger et sexlegetøj der er lavet af silikone - så brug vandbaserede glidecremer sammen med. Silikonelegetøjet kan blive beskadiget, hvis man bruger silikonebaserede glidecremer.

Ligeledes når du skal opbevare dit silikonesexlegetøj, så husk at de ikke må have direkte kontakt til et andet sexlegetøj. Læg det gerne i hver sin frysepose, gem emballagen, eller læg et satintørklæde imellem.

TPE/TPR og cyperskin

TPE/TPR er et forholdsvis nyt materiale, der har nogle af de samme egenskaber som silikone. Det fremstilles af naturlig eller syntetisk gummi og kombineres med syntetisk materiale. TPE/TPR er meget fleksibelt og bliver ofte brugt til meget elastiske penisringe. De vil derfor ikke stramme så meget, som var de fremstillet i silikone. TPE/TPR står for termoplastisk gummi / termoplastiske elastomerer.

Cyperskin ligner hud og giver en utrolig naturlig følelse og kan næsten sammenlignes med den ægte vare. Materialet bruges som ofte i fleshlights, kunstige vaginaer og naturtro dildoer. Når dette materiale skal rengøres er det vigtigt at det får lov at lufttørre, da materialet ikke har godt af at blive tørret med viskestykke.

TPE/TPR er godt til sexlegetøj fordi:

- Fri for ftalater

- Det lugter ikke

- Hudlignende egenskaber

- Meget elastisk (meget mere end silikone)

- Tilpasser sig hurtigt kropstemperaturen

- Hudvenlig

For at passe bedst muligt på sexlegetøj der er fremstillet af cyperskin, bruges talkum til vedligeholdelse og pleje. Der skal som hovedregel bruges vandbaseret glidecreme sammen med produkter af TPE/TPR og cyperskin.

PVC

I dette afsnit tager vi udgangspunkt i PVC brugt i sexlegetøj. Køber du sexlegetøj - eksempelvis en dildo, der er lavet af PVC, så får du ikke nødvendigvis et blødt og lækkert materiale. Til gengæld får du ofte et sexlegetøj til en budgetvenlig pris.

Efter vores egen mening, så giver en dildo lavet i PVC ikke den rette ægte følelse, da den ofte vil være mere stiv og måske endda plastisk-agtig. PCV er et udemærket materiale, men det er et billigt materiale og derfor er kvaliteten sjældent helt i top, hvis du køber en PVC dildo eksempelvis.

PVC er et syntetisk plastmateriale, der fremstilles af salt og råolie. Materialet bruges i en lang række af industrier, da det både kan anvendes i blød og fast form. PVC står for polyvinylchlorid.

Derfor er PVC godt til sexlegetøj:

- Billigt materiale

- Nemt at rengøre

- Hårdfør materiale, der kan tåle mange ting

- Tilpasser sig kropstemperaturen

- Tåler massageolie og andre olier til intimt brug

- Kan bruges med silikoneglidecremer

PVC kan godt lugte i en emballage. Lugten forsvinder dog fra produktet, når det har været ude af emballagen i et stykke tid.

Latex

Latex er et naturprodukt, som fremstilles ud fra saften af tropiske gummitræer. Det er også derfor at latex ofte omtales som gummilatex. Der er stor forespørgsel på latex og derfor fremstilles det også syntetisk. Det indeholder ingen giftstoffer og ingen skadelige stoffer - dog kan latex godt fremstille en allergisk reaktion hos nogle mennesker.

Sexlegetøj der er fremstillet i latex har også den karakteristiske duft af gummi, som mange latex-elskere nyder. Latex har brug for latex-pudder eller talkum, når det opbevares - og opbevar det gerne for sig selv, så det ikke har kontakt til andet. Pudderet eller talkum hjælper materialet til at holde sig smidigt, så du kan få glæde af det i længere tid. Gerne mørkt og med luft omkring.

Det samme gør sig især også gældende for latexbeklædning. Når du modtager latexbeklædning, vil det være mat og måske let pudret. Det skyldes netop de krav som latex stiller til opbevaring. Her skal man også tilkøbe latex-shine, der får tøjet til at skinne på den helt rigtige måde. Pudderet hjælper også til, at tøjet ikke klistrer fast til sig selv.

Latex er godt i sexlegetøj fordi:

- Det er uden ftalater

- Hygiejnisk

- Elastisk

- Miljøvenlig

- Hudvenlig (OBS - kan dog fremkalde en allergisk reaktion hos nogle mennesker)

- Tilpasser sig hurtigt kropstemperaturen

PU (Polyuretan)

Polyuretan bliver syntetisk fremstillet og bliver brugt i mange forskellige produkter verden over. I sexlegetøj og på tekstiler, bruges polyuretan ofte som en belægning. Belægningen gør overfladen, (af legetøjet eller tekstiler) mere silke-agtig, smidig og glat. Det ses især brugt som en lækker finish på sexlegetøj af silikone.

Derfor er polyuretan godt til sexlegetøj:

- Det er uden ftalater

- Tilpasser sig kropstemperatur

- Lugtfri

- Hudvenlig

- Glat og smidig

Polyuretan, (belægningen) kan dog godt opløses, hvis man bruger stærke sæbemidler eller en kraftig massageolie. Brug vandbaseret glidecreme sammen med - også fordi PU ofte fungerer som en tynd belægning på silikonelegetøj.

Tekstiler med en polyuretan-belægning (som ofte er lak-tøj), kan godt miste sin glatte og flotte overflade, hvis den vaskes ofte i vaskemaskinen. PU'en vil krakelere over tid af slid.

Akryl

Akryl er et hårdt plastmateriale, som også bruges i mange andre brancher og industrier. Eksempelvis bruges akryl til tandimplantater og til briller. Det er syntetisk og ligner glas, dog er det helt uden giftstoffer og derfor også velegnet til brug i sexlegetøj, men man ser det ikke så tit.

Akryl er godt i sexlegetøj fordi:

- Det er uden ftalater

- Hudvenlig

- God glideevne

- Nem at rengøre

- Allergivenlig

- Lugtfri

- Hårdt

  • Glat

Den nemmeste og bedste måde at rengøre akryl på, er at bruge en glat svamp og vaske det op i hånden. På den måde undgår du ridser i den fine og glatte overflade.

ABS-plast

ABS-plast er et meget fast og stift plastmateriale. For nemhedens skyld, så forestil dig almindelig hård plastik. I sexlegetøj bruges ABS-plast til blandt andet hylstre på fleshlights, fjernbetjeninger, vibratores håndtag og eventuelle knapper, samt til indvendig konstruktion i eksempelvis massagestave og andre ting.

ABS bruges i mange andre brancher: Eksempelvis bruges det også i mobiltelefoner, børnelegetøj og til almindelige husholdningsapparater. ABS-plast er fremstillet syntetisk og er et thermoplast-materiale. Forkortelsen er: Acrylnitril Butadin Styren.

Derfor er ABS-plast godt til sexlegetøj:

- Uden ftalater

- Hygiejnisk

- Lugter ikke

- Nem at rengøre

- Hudvenlig

- Slagfast

Jelly

Jelly er et meget fleksibelt og blødt materiale. Det er et gummi og plastmateriale, som er fremstillet ud af PVC, som man har tilsat et blødgørende middel. Det er ofte dildoer der bliver fremstillet i jelly, netop på grund af den fleksibilitet og blødhed, som materialet har. Det er et forholdvist billigt materiale og det giver gode priser, når du leder efter sexlegetøj. Dog kan kvaliteten skuffe, hvis du er vant til bedre materialer som silikone.

Derfor er jelly godt til sexlegetøj:

- Forholdvis billigt

- Tilpasser sig kropstemperaturen

- Fleksibelt

- Blødt

Jelly skal rengøres i lunkent vand.