Kurv

Analsex for begyndere – STOR guide

Analsex kan være frækt og nydelsesfuldt, MEN...

...desværre er der rigtig mange der ikke har styr på "basics of analsex", så at sige.

Der er desværre rigtig mange, der har dårlige analsex-oplevelser med i bagagen, fordi det ikke blev gjort rigtigt.

I denne guide til analsex, giver vi vores bedste råd til hvordan den "forbudte akt" bliver god og succesfuld, plus en masse gode råd om valg af glidecremer og sexlegetøj efterfølgende.

guide til analsex

Vi har også lavet en podcast om analsex - lyt med her

Analsex kræver tid, øvelse, opvarmning, afslapning og en god portion kommunikation.

De største problemstillinger vi ser er:

- Kvinder pleaser manden og gør det for hans skyld. Eller er ikke gode til at sige fra, redigerer ikke hans måde, at gøre det på og taler ikke om deres bekymringer og hvordan de ønsker det skal foregå.

- Manden er ofte alt for hurtig. Han får ikke varmet hende nok op og glemmer, at sætte sig ind i hendes behov og hvordan "hun virker". Ganske simpelt - liderligheden tager over.

Og når man kombinerer de to punkter, så ender det ud i en fiasko og en dårlig oplevelse.

Første skridt til god analsex er...

... at I skal begge ville det!
Og have kommunikationen på plads. Det er mere end okay, at bede partneren om en langsommere indføring eller tempo. Det er også helt okay at sige, at man har brug for mere opvarmning. Og skal der tilføjes mere glidecreme - så sig det.

Det er trods alt din egen røv, det går ud over 😉

Andet skridt er

Gå i bad og gør dig selv ren - af 2 årsager.

Den ene er hygiejne - og du kan med fordel bruge en intimsprøjte, der klarer bekymringerne om, om der skulle "komme noget med ud". Tag den tid det tager, da det er en process der er svær at skynde på.

Det skal lige siges, at brug af en intimsprøjte selvfølgelig er valgfrit. Det er op til den enkelte.

Skulle der "komme noget med ud", så er det ikke verdens undergang, da i begge er voksne mennesker og godt VED hvad det hul normalt bruges til 😉 Du kan eventuelt læse vores guide til at bruge en intimsprøjte efter denne guide.

Den anden årsag til badet er, at det hjælper dig til at blive mere afslappet. Det er især musklerne der skal helt ned i gear og et dejligt bad er med til, at give en følelse af velvære, som bidrager positivt i soveværelset.

Forspil og opvarmning til analsex

Nu skal der tændes, nydes, smages, mærkes og stimuleres. Når I ligger i sengen, skal der varmes op - og hun må hellere end gerne få en klitorisorgasme under forspillet.

Sex er klart det fedeste, hvis man er tændt. Det er her de store orgasmer og passionen kommer, og hvem vil ikke gerne have det?
Hav gerne fokus på din partners "sweet spot", altså de steder som du ved at han eller hun nyder at blive stimuleret.

guide til analsex

Jo mere tændt du kan få din partner, des bedre. Først når du har fået ham eller hende op i niveau på "liderligheds-skalaen", så kan du begynde at nusse anus med en lille smule glidecreme på fingeren, samtidig med du fortsætter stimuleringen.

Der skal arbejdes stille og roligt, og heldigvis hjælper anatomien dig. Anus og kønsdelene har nemlig en masse nerveender, der hjælper musklerne til at slappe af - og så føles det utrolig dejligt samtidig 😉

Du kan også bruge din tunge på din partners anus, hvilket også er en super lækker stimulering. Det hele hjælper dig også i vejen til hen til analsex-akten, hvor der som sagt også skal fokuseres på, at varme musklerne op.

VIGTIGT: Der findes 2 lukkemuskler, som du især skal have fokus på.

Den ene er den vi selv kan styre - altså den du selv kan åbne for og knibe med, som skulle du holde en prut eller afføring tilbage. Den anden muskel, sidder lidt længere inde og den kan vi IKKE selv styre - men den skal OGSÅ varmes op. Bliver der ikke varmet nok op i musklerne, kan analsex føles enormt ubehageligt, gøre ondt og selv efter endt samleje, kan man føle ømhed og at man ingen kontrol har - selv i flere dage efter.

Derfor kan du ikke "ånde lettet op" og danse sejrsdans, når du først har passeret den yderste muskel (anus) - der er lige endnu en muskel der også kræver sin opmærksomhed 🙂

Indføring af fingre...

...er første step i, at "få noget ind og dermed analsex". Det er en rigtig god ide at starte meget småt ud og forsigtigt gå op i størrelse. Faktisk er det ikke engang sikkert, at du eller din partner (alt afhængig af hvem der skal modtage), er klar til at gå op i størrelse første gang i prøver - det er meget normalt.

Og det er okay.

Men hvis vi tager udgangspunkt i en finger, så skal den være rengjort og neglene skal være klippet. Det er for at undgå rifter og at bakterier ikke havner de forkerte steder. En rift i endetarmen kan være ganske modbydelig og det ønsker du ikke for din partner.

Husk også, at fingeren må ikke komme op i hendes vagina efterfølgende!

(Vi anbefaler dig, at købe en boks med engangs-latex-handsker - sådan nogle som lægen bruger. Det nemt, mere hygiejnisk og der sætter sig ikke "snavs" omkring neglen)

Både fingeren og anus skal have glidecreme på, og med et let og vedvarende tryk, kan du stille og roligt komme 1 cm op ad gangen. Sørg for at holde et par sekunders pause eller tag det endnu langsommere, hvis det er jeres første gang, eller din partner skal føle sig tryg og mærke efter.

Det er også okay, at bevæge fingeren lidt i cirkler eller langsomt frem og tilbage (max et par cm af gangen frem og tilbage), så der er en smule bevægelse.

Det hjælper også til at afspænde musklerne - dog er det vigtigt, at det gøres MEGET langsomt og MEGET lidt og med stimulering af kønsdelene samtidig, går det ofte nemmere.

Når vi anbefaler at man starter ud med fingeren inden analsex, så er det til dels pga. størrelsen, men også på grund af, at vi kan føle med fingeren. Du lærer hvordan området føles og hvordan din partner er "indrettet", hvilket er god læring til, hvis I senere skal bruge analt sexlegetøj.

Du får også en bedre fornemmelse af, hvor højt fingeren må komme op og hvor han eller hun, finder det mest behageligt.

Selve analsex'en

Nu er det tid!

Måske... 🙂

Vi er alle forskellige og hos nogle, tager opvarmningen til analsex, længere tid end andre. Specielt hvis man har dårlige oplevelser i bagagen eller man er nervøs.

Både penis og anus skal smøres i glidecreme, for at gøre indføringen så behagelig som mulig.

Målet er IKKE at få den hurtigt ind, målet er succes for begge parter! Derfor er det vigtigt, at have hinanden med og turde sige fra og guide partneren med hensyn til tempo, længde og hårdhed. Når penis skal ind, så kan du gøre på næsten samme måde, som med fingeren.

Lidt af gangen, tag et par sekunders pause eller vejrtrækninger - og gør det stille og roooooligt.

Træk lidt tilbage, lidt frem, lidt tilbage og påfør eventuelt mere glidecreme, hvis det er nødvendigt. Alt sammen i små langsomme bevægelser indtil i begge kan mærke, at det begynder at glide nemmere.

Der kan godt gå lidt tid og selve indføringsprocessen kan nemt tage 1-2 minutter eller længere. Så ingen hast! Når i begge kan mærke at det begynder at være lidt nemmere, kan manden øge tempoet - hvis hun vel at mærke også er okay med det.

Her er det vigtigt, at han ikke bliver for ivrig og støder i bund, hvilket kan være utrolig smertefuldt! Her skal I finde ud af, hvor højt han må trænge ind, så det stadig er behageligt.

Godt at have beskyttet analsex

Husk at der er en risiko ved, at have ubeskyttet analsex. Ikke bare kønssygdomme, men blandt andet også urinvejsinfektion hos manden. Derfor er det en god ide (og anbefales) at bruge kondom ved analsex. Derudover, så er endetarmen altså "endestationen" for ALT - både sexlegetøj, fingre og penis! Intet må bruges andre steder, når først det har været i tarmen. Det skal vaskes først, før det må bruges andre steder igen.

Analsex handler om sund fornuft

Hvis det var dig selv, der skulle have noget "derop", hvordan skulle det så foregå? Det ville være en rigtig god ide at tale ærligt om, inden.

Når vi mener at analsex rummer meget sund fornuft, så er det fordi at det bliver bedre, hvis man lige tænker sig om

- Anus er ikke lavet til analsex - derfor er opvarmning vigtig

- Det er muskler og skal varmes op

- Der er ikke et naturligt glidemiddel

- Det kan gå hen og blive "beskidt" - så tag forholdsregler og forstå at det er naturligt

- Området skal behandles nænsomt, da tarme er mere skrøbelige end skeden - så tag det roligt

- Gør ikke noget, som du ikke bryder dig om

Brug KUN sexlegetøj lavet til analt brug

Dét er der desværre, rigtig mange der glemmer i kampens hede. Analsex skal være nydelsesfyldt og ikke ende galt.

"Det virkede som en god ide"...

... - er nok et meget brugt udtryk på skadestuen, hvis man er "kommet til", at bruge noget forkert i bageste hul.

Sagen er den, at små bullet-vibratorer, klitorisvibratorer eller den klassiske 90'er plastik vibrator (du ved, den med metallic-finish), gang på gang er blevet opereret ud af tarmen på kåde danskere.

brug kun analt sexlegetøj til analsex

Og selvom vi anbefaler noget med vibration, så er det desværre ikke ligemeget hvilken en man bruger.

Det skal være sexlegetøj der er beregnet til analt brug!

Analt sexlegetøj har som regel en "stopper" i enden. Det kan være en anker-form, en cirkel eller noget helt andet. Hovedsagen er, at den ikke kan komme længere ind og er designet til analsex.

Lad os forklare yderligere...

I skeden er der en slutning på "hulrummet". En vibrator eller dildo, kan altså ikke komme længere op end skedens slutning.
I tarmen er det en helt anden snak - fordi der er som sådan, ingen slutning. Vi har metervis af tarme inden i os og sexlegetøjet kan fortsætte højere og højere op.

Og som om det ikke var nok, så er der et naturligt vakuum i tarmen, som faktisk hjælper sexlegetøjet på vej, i den FORKERTE retning!

Du kender det helt sikkert fra toiletbesøg, hvor man skal presse noget ud, men man kan få følelsen af, at det bliver "suget" tilbage i kroppen igen.

(ja undskyld, hvis du fik kaffen galt i halsen) 😉

Og for lige at sætte et kirsebær på toppen, så skal der bruges glidecreme ved anal-leg - og hvad er det glidecreme gør?  - Jo.. det får tingene til at glide NEMMERE 🙂

Se det lidt som en decideret opskrift på hvordan du ikke skal gøre - det skal næsten gå galt 🙂

Derfor er det utrolig vigtigt, at man vælger det rigtige udstyr til analsex.

Vælg kvalitet, når du shopper analt sexlegetøj

Silikone er absolut det bedste materiale til analsex. Silikone er det materiale, som kroppen har bedst af når vi snakker sexlegetøj. Det er såkaldt "body-safe", for at bruge et fint ord.

Det tilpasser sig hurtigt kropstemperatur, er glidevenligt og rengøringsvenligt og ofte er det også det mest behagelige til analsex.

Vælg meget gerne sexlegetøj der kan vibrere - altså en analvibrator eller analplug. Vibrationerne er med til at stimulere de muskler der skal være opvarmede og afspændte.

Og så er det også rigtig dejligt 😉

Mange vælger også de såkaldte træningssæt, hvor der er flere størrelser i én pakke. De er ofte uden vibration, men kan også give god stimulans.

Vores tarme er følsomme - også når det kommer til skader. Derfor er det vigtigt, at det sexlegetøj der bruges, også er i orden. Rifter eller skader på, - eller i tarmen, kan VIRKELIG sætte en på bænken for en længere periode - og påvirke mange andre aspekter i ens liv.

Så derfor er det ikke helt ligemeget, hvad der vælges 🙂 Så vælg dit sexlegetøj til analsex med omhu.

Glidecreme til analsex er et must

Men hvilken en af slagsen? Vælger I ikke at bruge sexlegetøj, er det mest op til jeres egne præferencer

(vi bruger selv en almindelig vandbaseret glidecreme grundet den tykke konsistens, men bruger I silikonebaseret er det også helt i orden).

Der findes et hav af glidecremer og der er også lavet glidecremer specielt til analt brug. DOG skal I lige huske, at hvis man bruger silikonebaseret, så skal I IKKE bruge silikone-sexlegetøj - da silikone er en "diva" og kan ikke lide sin egen slags.

Silikoneglidecremen kan ødelægge silikonelegetøjet. Overfladen på legetøjet kan simpelthen begynde at ætse.

(sådan er det faktisk også med opbevaring af jeres sexlegetøj. Silikone dildoer, vibratorer, masturbatorer, eller hvad nu I har liggende i skuffen, må IKKE røre hinanden hvis det er lavet af silikone)

Yep... silikone er en rigtig "diva", men trods alt det bedste materiale til de fleste "opgaver" 😉 Vælg altid vandbaseret glidecreme, når I bruger silikonelegetøj.

Anal-glidecreme med bedøvende effekt

Tanken er jo egentlig meget appellerende...

Her er hypotesen:
Hvis man bruger en let bedøvende creme, så vil analsex ikke gøre ondt. Hvilket jo er meget godt - da man så kan have analsex og helt slippe for at bekymre sig om, om det gør ondt.

(hmmm...)

Faktisk er der flere anal-glidecremer der indeholder et let bedøvende stof - og bevares, det kan da være super rart, hvis man er vant til at have analsex og kender sig selv GODT - men vi anbefaler det ikke til hvem som helst, og specielt ikke til begyndere!

Så giv jer først i kast med bedøvende anal-glidecreme, når I har 100% styr over jeres krop, sexlegetøj og størrelser.

Hvis man er let "bedøvet" ved anus og ved tarmen, kan man ikke mærke om kroppen siger naturligt fra.

Man ville have sværere ved at vurdere om, "det man nu end puttede derop", ville være for stort. Man ville måske heller ikke kunne mærke, hvis en negl river, eller hvis der er en uheldig samling på det sexlegetøj man bruger.

Man misser kroppens naturlige (fare)signaler på det der sker og det kan være svært, at bedømme som begynder, hvis man er let bedøvet i området. Du får først "glæden" af det, når effekten har aftaget... og så er skaden sket.

OG du har fået en dårlig oplevelse oveni hatten... og så kan vi starte guiden forfra igen 😉

Afslutning

Vi håber, at du har læst med helt hertil. Egentlig er analsex fyldt med tabuer - måske fordi det er lidt beskidt og forbudt. Men husk på, at det vigtigste er at man taler om det og får en god start. Selvom jeres første gang måske ikke var god, så kan den næste gang blive det.

Tag det i et roligt tempo - ingen hast.

Rigtig god fornøjelse 🙂

P.S. Kunne du lide guiden her, så skulle du måske overveje at melde dig ind i Baglokalet. Her gav vi den til vores medlemmer først - og der er flere guides tilgængelige for medlemmer, som ikke er her på hjemmesiden, plus andre fordele 🙂 . Læs mere om Baglokalet her