Indkøbskurv

 

Vi gi'r altid GRATIS fragt

 

Kurv

Mænd og kvinder er forskellige

Mænd og kvinder er forskellige - det kommer nok ikke bag på nogen. I dette indlæg, vil vi prøve at forklare de mentale forskelle og give vores bud på hvorfor kommunikationen nogle gange kan være så (forbandet) svært.

Alle har selvfølgelig hver deres unikke personlighed, men generelt set, er der mange der ikke tænker over de forskellige måder som mænd og kvinder reagerer og kommunikerer på. Det er HER det oftest går galt. Vi har svært ved at sætte os ind i vores partners tankegang. For at forstå det, er vi nødt til at anderkende og acceptere mænd og kvinders forskelligheder.

mænd og kvinder

Vi er forskellige fordi...

... for mange mange år siden var vores hverdag en anden. 

Mændene skulle jage, bygge, reparere, beskytte og tage ansvar for familiens overlevelse. Deres formål var at løse problemerne. Hans opgaver dengang, var meget konkrete og fokuserede

Kvinderne skulle passe børn, lave mad, fremstille tøj, tage sig af andre og have mange jern i ilden på een gang. Hun skulle multitalske og kommunikere for at få hendes opgaver løst.

Dengang kunne vi bruge vores mentale forskelligheder til at styrke vores måde at leve på. Det gav mening og det fungerede bedst. Det var naturens måde at fordele arbejdsgangen på. 

Vi var bygget til forskellige opgaver, både fysisk og psykisk.

I dag er mænd og kvinder lige

Tiderne har ændret sig fra den gang og meget udvikling er kommet til.

Mænd og kvinder har i de fleste familier de samme opgaver: Begge har et arbejde, begge laver mad, passer børn, svinger støvsugeren osv. 

Udviklingen er gået rigtig stærkt, men vores hjerner har ikke udviklet sig i samme hastighed. Det tror vi bare.

Vi er blevet klogere, mere informerede og avancerede end vi var for mange år tilbage, men vores hjerner tænker grundlæggende som den gang.

Vi ønsker og antager, at vores partner tænker som vi gør. Vi har jo de samme opgaver og ansvarsområder i dag, så hvorfor går det galt?

Lyt også til episoden: Mænd vs. Kvinder:

Mænd er simple og kvinder er relationsorienterede

Mænd er simple og skal have noget konkret at forholde sig til. De opnår stor selvtilfredshed ved at opnå resultater og dermed skabe succes. Den bedste følelse er, hvis han har opnået det på egen hånd. Hvis en mand har et problem, opsøger han ikke hvem som helst. Han søger hjælpen fra en han respekterer.

Kvinder opnår selvtilfredshed, når hun giver udtryk for sine følelser og bliver lyttet til. For kvinden er gode relationer og kommunikation alfa og omega. Hun går op i at forbedre livskvaliteten og kommer med gode råd og konstruktiv kritik for at forbedre denne. Derudover har kvinder en større analyserende tilgang til de fleste ting.

Mænd og kvinders konflikter opstår fordi...

... vores måde at tænke på, når vi skal løse et problem eller går igennem en hård periode - er vidt forskellig. 

Kvinden har måske haft en hård dag på arbejdet og er lidt stresset over de ting hun også skal nå. For at hun får det bedre og kommer i godt humør igen, fortæller hun sin mand om dagens strabadser. Manden hører at der er et problem - og det skal løses! Han vil gøre hende glad og kommer så med en eller flere løsninger. Det kunne være: "måske du skulle finde et andet job"? eller "Du trænger til at slappe af - hvil dig lidt". Han tror at hans råd hjælper. Det er den måde en mand lytter på - han giver råd.

Kvinden derimod er måske ikke tilfreds og det har ikke hjulpet på humøret. Hvis hun skulle komme i bedre humør, skulle han iagttage hende og lytte til hende uden at komme med løsningsforslag. Hun har brug for at komme ud med det og give udtryk for sine følelser. Hun fik ikke den anderkendelse hun havde brug for.

Manden forstår ikke hvorfor at kvinden ikke er glad igen. Han havde jo hjulpet hende med hendes problem? I stedet for, kan han sidde tilbage med en følelse af, ikke at være elsket og respekteret. Kvinden fulgte jo ikke hans råd, så i hans verden har han ikke gjort nytte og kan få det dårligt med sig selv.

Hvis manden...

... er inde i en stresset periode, har en uløst opgave eller andre problemer - kan han trække sig lidt væk. Det kan være han sætter sig ned og ser fjernsyn for at få tankerne lidt væk eller også bliver han mere stille. Når han har fundet en løsning eller er blevet mere afstresset, så bliver han mere aktiv igen.

Kvinden kan mærke at hans adfærd har ændret sig. Hun følger måske efter ham, eller bliver ved med at spørge indtil hvad problemet er. Det kan godt irritere manden og få ham til at "tabe hovedet". I hans frustration kan han komme til at sige ting til kvinden, som han egentlig ikke mener eller være kort fra hovedet.

Kvinden tror det er hende der er noget galt med, for han vil jo ikke tale om det og kommunikere med hende. Hun tror at han har det samme behov for, at "komme ud med det" som hun har. Hun føler sig ikke elsket og bliver selv meget ked af det og frustreret.

Sådan undgår vi konflikterne

I de to ovennævnte eksempler, mødes manden og kvinden slet ikke. De tror fejlagtigt at deres partner, vil behandle dem på samme måde, som man selv ville behandles. Men det kan vi ikke. Mænd og kvinder ER forskellige og det er noget vi må anderkende og acceptere.

 Både manden og kvinden prøvede at hjælpe, på den måde de fandt bedst. De elsker jo deres partner og vil gerne gøre dem glade. Desværre ender det bare ud med en misforståelse.

mænd og kvinder

Mænd skal blive bedre til...

...ikke at springe til løsningsforslagene. Hvis kvinder ønsker hjælp, så er de ikke bange for a spørge. Ved at komme med løsningsforslag, risikerer du at gøre hende mere fortvivlet.

Kvinder vil lyttes til, kommunikeres med og anderkendes. Det er på den måde kvinder føler sig elsket og støttet på.

Hvis du har brug for at trække sig lidt væk, for at tænke og løse problemer - så giv kvinden besked. Fortæl hende at du gerne vil tale om det, men du har brug for stilhed lige nu.

Det er vigtigt at du opsøger hende når du er klar.

Kvinder skal blive bedre til...

...at forklare hvad de har brug for. Manden er simpel og hører hvad du siger - IKKE hvad du tænker. Han er ikke lige så analyserende som du.

Manden er "programmeret" til at hjælpe og han vil hjertens gerne, men du skal være konkret.

Giv ham plads, hvis han har brug for det. Bær over med ham, hvis han ikke taler med dig om sine problemer lige når de opstår. Han bruger sin "stilletid" på at løse problemet, eller tænke over hvordan han skal forklare dig om det. Mænd er ikke gode til at kommunikere følelser - det er en svær opgave for ham.

En lille opfordring

Snak forskellene igennem hjemme hos jer. LAD VÆRE at klandre hinanden og prøv i stedet at forstå. Det er et fantastisk hjælpemiddel, når man accepterer og anderkender forskellighederne. Tag det op fra tid til anden - og brug gerne humor.

Lad endelig ikke temperamentet løbe af med jer, fordi der opstår en klassisk "kvinde-situation" eller "mande-situation". Spørg ind til det eller forklar jeres partner om det. Mænd og kvinder er fra naturens side bygget forskelligt - og det er vores hjerner i den grad også. Husk på, at man ville jo ikke blive sur på en fisk, fordi den ikke kunne klatre i træer, vel?